Túžili dať viac radosti skvelým fanúšikom

Klobúk dole pred slovenskými hokejovými fanúšikmi, foto SITA - Ján ViazaničkaKlobúk dole pred slovenskými hokejovými fanúšikmi, foto SITA - Ján Viazanička

OSTRAVA - Aj po utorkovom zápase B-skupiny majstrovstiev sveta v hokeji USA - Slovensko, ktorý sa v Ostrave skončil triumfom Američanov 5:4 po predĺžení, sa v mix zóne ako červená niť tiahla nenaplnená túžba našich reprezentantov poskytnúť v tomto stretnutí i na celom šampionáte viac radosti  skvelým slovenským fanúšikom. Mimochodom , vypredali všetkých sedem vystúpení zverencov lúčiaceho sa trénera Vladimíra Vůjtka.

Vladimír Vůjtek (tréner SR): "Za stavu 0:3 spadol z hráčov pocit zodpovednosti a začali hrať hokej, ktorý sme od nich čakali. Tlačili sa pred bránku, tá pätnásťminútovka bola naša najlepšia na tomto turnaji. Štyrikrát sme hrali predĺženie, dvakrát sa skončilo naším úspechom, dvakrát sme v ňom prehrali. Čakali sme viac bodov. Mrzí nás prehra s Nórskom. Na druhej strane: napokon by nám nestačili ani tieto body. Na šampionáte ma uspokojili posledné tri zápasy, ktoré boli z našej strany veľmi dobré. Slovensko má stále mužstvo, ktoré je schopné konkurovať najlepším."

Tomáš Kopecký (útočník a kapitán SR): "Chceli sme veľmi zvíťaziť pre trénera aj fanúšikov. Žiaľ, nevyšlo nám to. Nemáme sa za čo hanbiť, otočili sme z 0:3 na 4:3, mali sme to povestné ´momentum´, ale nedotiahli sme to. Po prvej tretine sme si všetci v šatni povedali, že musíme začať hrať a niečo skúsiť. V druhej tretine sme potom predviedli náš najlepší hokej na tomto šampionáte. Samozrejme, teraz prevláda veľké sklamanie, lebo naším cieľom bolo štvrťfinále. V hokeji je to tak: raz ste hore a inokedy zase dolu. Každý z nás bojoval, ale chýbalo trochu šťastia. Keď nedáme góly, nemôžeme vyhrať."

Július Hudáček (brankár SR): "Zápas sme začali vlažne. Vedeli sme, že nám ide iba o česť. Po prvej prestávke sme sa nakopli, povedali si, že to musíme odohrať pre fanúšikov. Začali sme hrať a od druhej tretiny to už bolo krásne pre oko diváka. Začali sme byť agresívni, hrať s pukom. Takto sme si mali počínať celé majstrovstvá sveta: nebáť sa hrať. Musíme sa poučiť a budúci šampionát odohrať lepšie. Tím mal veľký potenciál, mohli sme a mali sme skončiť vyššie. So slabšími tímami musíme hrať agresívnejší hokej, bolo však na nás vidieť príliš veľkú zodpovednosť."

Marián Gáborík (útočník SR): "Pred zápasom sme si povedali, že musíme zabrať a odohrať to pre divákov. Prvá tretina nebola ideálna, ale potom sme zahrali solídne. Škoda toho amerického gólu v predĺžení... Turnaj nám nevyšiel, ľudia, najmä tí v ostravskej aréne, si zaslúžili viac. Najmä viac zápasov od nás. Náš výkon na šampionáte gradoval, ale už bolo neskoro. Chýbali nám góly. Je to za nami, hlavy hore, ide sa ďalej."

Dominik Graňák (obranca SR): "Bol to zaujímavý zápas. Nemali sme dobrý začiatok, súper bol efektívny. Od druhej tretiny sme začali viac korčuľovať a bojovať a vrátili sme sa do zápasu. Možno to nebolo takticky dobre hrané, ale pre divákov to muselo byť zaujímavé. Škoda, že sme nezískali aj druhý bod. Mám radosť, že sme sa vrátili do zápasu, lebo ľudia, ktorí prišli do Ostravy a fantasticky nás podporovali, a rovnako i tí pred televíznymi obrazovkami si to zaslúžili."

Libor Hudáček (útočník SR): "Po prvej tretine sme si povedali, že množstvu ľudí, ktorí opäť prišli, musíme ukázať, že vieme hrať hokej. Škoda, že sme tento duel nevyhrali. Z poludňajšieho zápasu som videl asi dve tretiny, Nóri nám proti Bielorusom nepomohli. Ak by sa to stalo, aj náš súboj s USA by sa asi vyvíjal inak. Na šampionáte sme si však mali počínať lepšie. Mrzí ma, že som nepomohol mužstvu gólom a nepostúpili sme do štvrťfinále. V každom zápase sme bojovali, chýbalo nám trocha viac šťastia a v úvode aj viac hokejovosti."

Patrik Lušňák (útočník SR): "Odohrali sme dobrý zápas. Škoda inkasovaného gólu na 4:4, ktorý sme dostali rýchlo po našom strelenom štvrtom. Mohli sme turnaj ukončiť troma bodmi a vyhrať zápas v riadnom hracom čase kvôli fantastickým fanúšikom."

Richard Pánik (útočník SR): "Nemali sme vydarený štart do zápasu. Od druhej tretiny sme sa upokojili a začali sme s Američanmi korčuľovať, odzrkadlilo sa to aj na hre. Dnes bolo vidieť, že keď nešlo o nič, tak sme zrazu hrali uvoľnene a dávali góly. Takto sme mali hrať od začiatku, čo sa nám nepodarilo. Chceli sme postúpiť do play-off, ale nedokázali sme to a sme sklamaní."

Obranca Adam Jánošík (3) korunoval svoj výkon gólom proti USA, foto SITA - Ján ViazaničkaObranca Adam Jánošík (3) korunoval svoj výkon gólom proti USA, foto SITA - Ján Viazanička