Trojzápasový dištanc pre Rusa Šipačova

MINSK - Disciplinárna komisia 78. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v bieloruskom Minsku v pondelok udelila ruskému útočníkovi Vadimovi Šipačovovi trojzápasový dištanc.

Vadim Šipačov dostal stop na tri zápasy, foto SITA/APVadim Šipačov dostal stop na tri zápasy

Dvadsaťsedemročný center si trest vyslúžil za napadnutie hlavy a krku fínskeho hokejistu Pekku Jormakku v nedeľňajšom vzájomnom zápase. Fín po zákroku Rusa v druhej tretine súboja B-skupiny na MS utrpel otras mozgu. Podľa verdiktu "disciplinárky" mal Šipačov dostatok času na to, aby si vybral spôsob, akým do súpera vrazí.
Lekári v miestnej nemocnici neodhalili žiadnu zlomeninu či poškodenie svalstva u Jormakku. Pre zadáka Tappary Tampere sa šampionát pravdepodobne skončil, aj keď Fíni majú stále nádej, že v jeho závere by mohol hrať. Jormakka po zrážke so Šipačovom zostal dlho ležať na ľade a zdravotníci ho ošetrovali priamo na hracej ploche. Následne Fína odniesli s hlavou v spevňovacom golieri na nosidlách a potom ho previezli do nemocnice. Hra bola na takmer desať minút prerušená. Fínsko prehralo s Ruskom 2:4.
Stop na jeden duel dostal reprezentant Kazachstanu Fiodor Poliščuk. Ten sa proti pravidlám previnil v súboji s Bieloruskom, keď nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou trafil domáceho Sergeja Kosticyna do tváre.
Správu priniesol oficiálny web šampionátu.