Sobotka pripravený na Fínov, Abdelkader sa mu ospravedlnil

Český útočník Vladimír Sobotka, foto hokej.czČeský útočník Vladimír Sobotka, foto hokej.cz

MINSK - Český hokejista Vladimír Sobotka, ktorý inkasoval vo štvrtkovom zápase majstrovstiev sveta v bieloruskom Minsku tvrdý direkt od Američana Justina Abdelkadera, je pripravený nastúpiť na sobotňajšie semifinále proti Fínsku. Deň po štvrťfinále mal na krku červenú modrinu a stopy úderu bolo vidieť aj nad okom.
Tvrdý atak prišiel v čase, keď to nečakal. "Mal som šťastie, ako som dopadol. Myslel som si, že mám otras mozgu, čo sa nakoniec nepotvrdilo. Hlava si to síce tiež trocha odniesla, ale najviac som dostal do krku. Len som sa sústredil na strelu a Abdelkadera som nevidel. Prišiel zo strany a myslím si, že to bolo od neho zbytočné," povedal v rozhovore pre iDnes.cz Sobotka.
Podľa českého útočníka ho americký kapitán neatakoval so zámerom vyradiť ho z hry. Abdelkader dostal trest na päť minút a do konca zápasu a Česi jeho vylúčenie dvakrát potrestali. Deň po zrážke vynechal Sobotka tréning, ale cítil sa už oveľa lepšie.
Abdelkader sa mu za skrat ospravedlnil. "Poslal mi správu na telefón, čo som nečakal. Číslo dostal od Jakuba Kindla, ktorý s ním hrá v Detroite. To ospravedlnenie som nejako zobral a odpovedal mu, že snáď budem v poriadku," dodal pre iDnes.cz Sobotka.