Slováci v Poprade už aj s triom Černák, Daňo, Marinčin, ale už bez Kytnára, Svitanu a J. Hudáčka

POPRAD - Do začiatku majstrovstiev sveta v hokeji na Slovensku zostáva už len 10 dní a slovenský národný tím je opäť bohatší o troch hráčov zo zámoria, ale zároveň chudobnejší o troch hokejistov z Európy. Na utorkovom popoludňajšom zraze v Poprade sa trénerovi Craigovi Ramsaymu hlásilo už aj trio Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Marinčin (Toronto Maple Leafs) a Marko Daňo (Manitoba Moose /AHL), ale zo zostavy pre MS 2019 vypadlo trio - brankár Július Hudáček (Spartak Moskva) a útočníci Milan Kytnár (HKM Zvolen) a Patrik Svitana (HK Poprad).

Namiesto nich sa v priebehu najbližších troch dní pridajú k reprezentácii brankár Patrik Rybár (Grand Rapids Griffins/AHL) a tiež dvaja útočníci z tímov finalistov českej najvyššej súťaže - z majstrovského Třinca Tomáš Marcinko a z mužstva neúspešného finalistu Liberca Libor Hudáček. Potvrdil to pre prítomné médiá v Poprade generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

"Hudáček a Marcinko by mali prísť k tímu v stredu, respektíve vo štvrtok ráno, Rybár letí iba v stredu z USA, vo štvrtok bude v Európe a v piatok už aj na našom tréningu. Jeho príchod znamená, že budeme mať rovnakú brankársku zostavu ako pred rokom na majstrovstvách sveta v Kodani s Rybárom, Čiliakom a Godlom," informoval Miroslav Šatan. Na otázku, ako prijal skúsený Július Hudáček informáciu o tom, že končí v tíme pre MS 2019, Šatan odpovedal: "Prijal to profesionálne."

Slovenský realizačný tím sa snaží ešte o príchod stredného útočníka Petra Cehlárika z Providence Bruins /AHL), ktorý však zrejme ešte bude mať povinnosti v prvom tíme Bostonu v play-off NHL. "Zatiaľ vám k tomu nemôžem dať presnú informáciu," skonštatoval Šatan.

Piaty týždeň spoločnej prípravy pred majstrovstvami sveta (10. - 26. mája v Bratislave a Košiciach) vyvrcholí prípravným zápasom v sobotu 4. mája v Poprade proti tímu Veľkej Británie (4. 5. o 16.00 h). Bezprostrednou generálkou na svetový šampionát bude pre Slovákov súboj proti Nórom v utorok 7. mája o 18.00 h v Michalovciach. Majstrovstvá sveta na Slovensku sa začnú v piatok 10. mája. Slovenská reprezentácia na turnaji nastúpi postupne proti výberom USA, Fínska, Kanady, Nemecka, Francúzska, Veľkej Británie a Dánska.

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie v utorok v Poprade na začiatku piateho týždňa spoločnej prípravy pred MS 2019:


Realizačný tím: Miroslav Šatan (generálny manažér), Zuzana Chrenková (manažérka), Craig Ramsay (hlavný tréner), Andrej Podkonický, Michal Handzuš, Róbert Petrovický (asistenti trénera), Ján Lašák (tréner brankárov), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Róbert Bereš (kondičný tréner), Pavol Lauko (doktor), Vladimír Čavojec, Andrej Foltýn (fyzioterapeuti), Rastislav Ladecký, Ľuboš Ondrejka, Juraj Stopka (výstrojoví manažéri), Peter Jánošík (mediálny manažér)