Slováci pripravení na Američanov, do bránky definitívne Patrik Rybár

KOŠICE - Slovenská hokejová reprezentácia má pred ostrým štartom 83. majstrovstiev sveta za sebou rozkorčuľovanie pred večerným zápasom proti výberu USA. Duel Slovákov proti Američanom sa v košickej Steel aréne začne o 20.15 h. Na ľade sa v piatok predpoludním objavili všetci hráči, teda 22 korčuliarov a trio brankárov. Stále platí, že na súpiske tímu SR zatiaľ nefigurujú brankár Denis Godla ani útočníci Libor Hudáček a Dávid Bondra.

Definitívne je to, že chytať proti Američanom bude Patrik Rybár, ktorý aktuálnu sezónu absolvoval v zámorí v klube AHL Grand Rapids Griffins. "Patrik ide chytať, pretože má bližšie k americkému štýlu. Zároveň v utorok ukázal, že ani lacný inkasovaný gól ho nezlomil a pôsobil suverénne. Poslal nám tým odkaz, že je pripravený," povedal tréner brankárov Ján Lašák a ešte poznamenal: "Naši brankári poznajú svoju pozíciu, komunikujeme s nimi a každý z nich to prijal. Sami povedali, že naše rozhodnutie je logické."

Jedným z lídrov slovenskej ofenzívy na MS 2019 by mal byť útočník Montrealu v NHL Tomáš Tatar. "Už cítiť hokejovú atmosféru a ráno po zobudení sme si uvedomili, že je tu deň ostrého zápasu. Máme pred sebou ťažkého súpera s množstvom hviezd. Verím, že budeme bojovať a užijeme si to," povedal 28-ročný dubnický rodák.
 


Anketa

Aký výsledok dosiahnu naši hokejisti na MS v Bratislave a Košiciach?

1. - 4. miesto
36% (141)
 
5. - 8. miesto
40% (159)
 
9. - 16. miesto
24% (97)