Šatana možno čaká posledný zápas, rozhodne sa v lete

MINSK - Pre kapitána slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslava Šatana môže byť utorkový duel proti Dánsku posledným v kariére. Definitíva o ďalšej budúcnosti dlhoročnej reprezentačnej opory a naposledy hráča Slovana Bratislava však padne až v lete.

 

Kapitán reprezentácie SR v Minsku Miroslav Šatan, foto SITA - Ján ViazaničkaKapitán reprezentácie Miroslav Šatan

"Neviem, ktorý môj zápas bude posledný. Naším cieľom je zajtra vyhrať bez ohľadu na to, ako sa vyvinula situácia. Čaká ma príprava na ďalší súboj a definitíva o budúcnosti bude až v lete," povedal v pondelok popoludní Miroslav Šatan. Zopakoval svoje slová z marca, keď sa mu končila klubová sezóna v Slovane Bratislava.

Miroslav Šatan sa v posledných rokoch pravidelne rozhoduje, či bude ďalej hrať alebo nie. Tridsaťdeväťročný rodák z Topoľčian hrá v bieloruskom Minsku na dvanástom šampionáte elitnej kategórie. Slováci pred súbojom s Dánmi nemajú šancu postúpiť do štvrťfinále a budú bojovať už len o konečné 5. miesto v tabuľke. V Čižovka Arene sa ich štvrťfinálové ambície nenaplnili najmä pre nezvládnuté tretie tretiny v zápasoch s Francúzskom i Českom, v ktorých sa pripravili o výhru. "Môžu nás mrzieť oba zápasy, mali sme ich dobre rozohrané. V mladom tíme sa robia chyby, v niektorých stretnutiach sa mohli udiať veci, ktoré sa stali. Boli sme s Čechmi i Francúzmi blízko k väčšiemu počtu bodov. Ak by sme ich mali, dnes by sme boli v inej situácii," tvrdí Šatan.

V slovenskom tíme prišlo k výraznému omladeniu. Šancu dostali hráči, ktorí naberajú na medzinárodných turnajoch skúsenosti, aj keď ich majú dostatok z klubových dresov. Medzinárodný ľad je však trocha iný. "Mladí hrali dobre, páčili sa mi Marinčin či Réway. Je dobré, že došlo k omladeniu mužstva. V budúcnosti títo hráči budú ťahať reprezentáciu a stanú sa jej lídrami, na nich sa budeme pozerať," dodal Šatan.