Ovečkinovo zranenie kolena by nemalo byť vážne

Kapitán zbornej Ruska Alexander Ovečkin, foto SITA/AP

MINSK - Zranenie kolena ruskej hokejovej hviezdy Alexandra Ovečkina z nedeľňajšieho stretnutia B-skupiny majstrovstiev sveta v bieloruskom Minsku s Nemeckom by nemalo byť vážne. "Všetko je v poriadku. Na víťazstvo!" napísal kapitán Ruska na sociálnej sieti Twitter a pridal aj fotografiu s palcom hore.
Ovečkin musel ísť do nemocnice po strete s Nemcom Markusom Kinkom, ktorý mu trafil koleno. Rozhodcovia situáciu z 50. min nedeľňajšieho súboja vyhodnotili ako čistú, vedenie ruskej výpravy však už poslalo oficiálny protest a žiada o dodatočný trest pre nemeckého hráča. Ovečkin sa po strete dostal z ľadu do šatne len s pomocou druhých a následne ho viezli do nemocnice. Tréner Ruska Olegs Znaroks pôsobil na pozápasovej tlačovej besede zachmútene a nechcel hovoriť o zdravotnom stave svojho zverenca.
O zranenie Ovečkina sa okamžite začal zaujímať aj jeho klub Washington Capitals. "Alexander ostane v Minsku na majstrovstvách sveta. Budúci zápas s Bieloruskom? Asi nenastúpi," povedal neskoro v noci pre viaceré ruské médiá lekár zbornej Valerij Konov.
Samotný Kink sa k situácii z tretej tretiny nevyjadroval, podľa trénera Nemecka Pata Cortinu nešlo o žiaden úmysel. "Môjmu tímu nie je vlastné zraniť najlepšieho hráča súpera. Moji hráči nie sú takí. Bol to nešťastný okamih. Alexander je skvelý hráč, veľvyslanec hokeja a tento šport ho potrebujeme. Azda bude čoskoro na ľade," povedal tréner Nemecka Pat Cortina.
Rusko napokon súboj s Nemeckom vyhralo 3:0 a má istotu prvenstva v B-skupine bez ohľadu na výsledok utorkového zápasu s Bieloruskom. Ovečkin zatiaľ na turnaji v šiestich stretnutiach nazbieral deväť bodov za tri góly a šesť asistencií.