Miroslav Presinger zostáva v Plzni, možno príde aj Ján Laco

PLZEŇ - Slovenský hokejový útočník Miroslav Preisinger bude aj v sezóne 2018/2019 pôsobiť v Plzni. Po skončení predchádzajúceho ročníka bolo hotovou vecou, že 27-ročný center západočeský tím opustí. Všetko je napokon inak.

"Miro u nás bol tri roky a odviedol veľmi solídnu prácu. Je platným hráčom aj pre defenzívnu prácu a oslabenia. Spoluprácu vítal a bol rád, že bude opäť súčasťou tímu," povedal športový manažér Plzne Tomáš Vlasák. Preisingerovi k zotrvaniu v klube pomohlo aj to, že zdravotné problémy limitujú Ryana Hollwega. "Po odchode Filipa Přikryla sme chceli ešte doplniť káder," referoval Vlasák. Miroslav Preisinger strávil v Plzni predchádzajúce tri sezóny, v 120 dueloch základnej časti českej extraligy mal bilanciu 8 gólov a 23 asistencií a v play-off pridal 30 štartov (4+5). Informácie priniesol oficiálny klubový web.

V Plzni stále riešia brankársku otázku a podľa trénera Ladislava Čiháka majú záujem o nemenovaného slovenského gólmana, podľa portálu hokej.cz by malo ís o skúseného Jána Laca. Ten si v súčasnosti doliečuje zranenia z minulej sezóny.