Hecl sa vrátil do Trenčína

OLOMOUC - Slovenský hokejista Marek Hecl po stredajšom konci v Olomouci dlho bez angažmánu nezostal. Vrátil sa do materského Trenčína, s ktorým podpísal kontrakt do konca sezóny 2020/21. 

 

Dvadsaťjedenročný útočník prišiel do Olomouca pred sezónou, v 19 zápasoch v najvyššej českej súťaži nazbieral tri body za gól a dve asistencie. "Ďakujeme Marekovi za jeho pôsobenie v našom klube a prajeme mu veľa úspechov v hokejovom živote," uviedol pre klubový web Erik Fürst, generálny manažér HC Olomouc.

Hecl dostal v utorok od disciplinárnej komisie českej extraligy pokutu za nafilmovaný pád, ktorého sa dopustil v piatkovom zápase 18. kola na ľade Pardubíc po zákroku krajana v domácom drese Juraja Mikuša. Zo základnej mesačnej odmeny mu strhli desať percent. Okrem Trenčína a Olomouca hral v mládežníckych časoch aj za juniorku švédskeho klubu Lulea HF, pôsobil v extraligovej "dvadsiatke" a v sezóne 2017/2018 si vyskúšal nadnárodnú KHL v drese Slovana Bratislava. Na konte má aj päť štartov v reprezentačnom A-tíme.

Trenčínu pomohol v ročníku 2017/18 k zisku strieborných medailí deviatimi gólmi a rovnakým počtom asistencií. V minulej sezóne odohral za Duklu 58 stretnutí s bilanciou 21 gólov, 11 asistencií. Podaril sa mu aj vcelku unikátny počin.V 58 dueloch nazbieral 0 trestných minút.