Lukašenko ubezpečil Fasela, že Blelorusko je schopné zorganizovať MS

MINSK - Bieloruský prezident Alexander Lukašenko sa v pondelok stretol so šéfom Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Renem Faselom. Ubezpečil ho, že Bielorusko je schopné zorganizovať svetový šampionát, ktorý by sa mal konať od 21. mája do 6. júna v Minsku a Rige.

Lotyšský premiér Krisjanis Karinš vlani v auguste vyhlásil, že si nevie predstaviť organizáciu MS spolu s Bieloruskom pre rozsiahle politické protesty a obvinenia z porušovania ľudských práv v krajine.

Podľa bieloruského prezidenta protesty neohrozia bezpečnosť MS. "V Bielorusku protestujúci a nespokojní ľudia neútočia na vládne budovy," citovala agentúra AP slová Lukašenka, ktorý narážal na minulotýždňové udalosti v USA.

Priaznivci prezidenta Donalda Trumpa minulú stredu násilím vnikli do sídla amerického Kongresu v hlavnom meste Washington. Kongres mal v tom čase oficiálne potvrdiť víťazstvo demokrata Joea Bidena v prezidentských voľbách. Zasadnutie prerušili a kongresmanov i novinárov evakuovali. O život prišli štyri osoby.