Problémom Slovana je málo hráčov, myslí si kouč Országh

BRATISLAVA - Hokejovému Slovanu Bratislava sa v nadnárodnej KHL zatiaľ nedarí predstáv. V tabuľke Západnej konferencie síce aktuálne stráca na ôsmu pozíciu znamenajúcu prienik do play-off len tri body, no v doterajšom priebehu sezóny príliš často ťahá nepriaznivé série. Ako informuje ruská agentúra Tass, podľa hlavného trénera Vladimíra Országha je najväčším problémom "belasých" málo hráčov v kádri.

Vedenie KHL malo diskvalifikovať z vedenia Slovana Juraja Širokého staršieho aj mladšieho, dôvodom je neplnenie finančných záväzkov. "Finančné problémy neovplyvňujú súčasné výkony hráčov, ísť má o záväzky z predchádzajúcich sezón. U nás je iný problém - málo ľudí. Nemyslím si však, že má na nás nejaký vplyv situácia z minulosti," poznamenal hlavný kouč po pondelkovej prehre na ľade CSKA Moskva 0:4.

Podľa Tass má Slovan pozastavenú registráciu nových hráčov do kádra a nemôže tak podpisovať nových hokejistov. "Je to šanca pre mladších hráčov, aby sa ukázali a vybojovali si miesto v tíme," myslí si Országh.

Po sérii štyroch duelov u súperov, v ktorých Slovan uspel iba v Nižnekamsku, sa bratislavský klub vracia domov a v piatok 23. novembra pred vlastnými fanúšikmi privíta Viťaz Podoľsk.