Káder SR po zápase s Veľkou Britániou bez zmien, proti Nórom by mal byť k dispozícii aj Rybár

POPRAD - Po sobotňajšom víťaznom prípravnom zápase Slovenska nad Veľkou Britániou (6:1) neopustí káder národného tímu SR žiaden hokejista. Po stretnutí o tom informoval prítomných zástupcov médií generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan. Zverencov Craiga Ramsayho čaká pred začiatkom domácich majstrovstiev sveta už iba posledný duel, prípravné obdobie ukončia v utorok v Michalovciach proti Nórsku.

"Po zápase s Veľkou Britániou nebudú žiadne zmeny v kádri. Čaká nás posledné prípravné stretnutie a po ňom zverejníme finálnu nomináciu na majstrovstvá sveta," stručne skonštatoval Šatan. Proti Nórsku by mal byť dispozícii aj brankár Patrik Rybár, ktorému zo zámoria nedorazila jeho výstroj. "Máme informácie, že batožinu už má vo Viedni. Teraz si pôjde po ňu a pripojí sa k tímu," povedal 44-ročný niekdajší krídelník.

Klubová sezóna sa skončila už aj pre útočníka Michala Krištofa, s fínskym tímom Kärpät Oulu získal striebro v tamojšej Liige. "Budeme ho kontaktovať a pokúsime sa ho dostať do tímu čo najskôr," prezradil Šatan. V hre je stále aj príchod hokejistov, ktorí pôsobia v organizácii Bostonu v zámorskej NHL - Zdena Cháru, Jaroslava Haláka a Petra Cehlárika. Bruins hrajú v semifinále východnej konferencie s Columbusom nerozhodne 2:2 na zápasy. "Samozrejme, zaujíma nás, ako dopadne Boston. Musíme počkať, kým sa tá séria skončí, pred tým je zbytočné sa k tomu vyjadrovať," uviedol rodák z Topoľčian.

Priznal, že už aj on vníma, že svetový šampionát klope na dvere. "Do štartu majstrovstiev sveta máme už iba šesť dní. Myslím si, že s každým ďalším dňom bude narastať hokejová horúčka. Je to veľmi blízko. Všetci sa veľmi tešíme. Verím, že na svetový šampionát budeme pripravení," uzavrel Miroslav Šatan.