Kutálek sa vracia do Skalice, v tíme budú aj zámorskí hráči

SKALICA - Slovenský hokejový útočník Tibor Kutálek bude po štyroch rokoch opäť pôsobiť v tíme druhej najvyššej súťaže HK Skalica. Skalický rodák odohral uplynulý ročník v drese Nitry v najvyššej súťaži, v 44 zápasoch získal 17 bodov (8+9).

Návrat tridsaťjedenročného krídelníka a ďalšie zmeny v kádri avizoval generálny manažér skalického klubu Miroslav Lipovský. "Čo sa týka útoku, sme na tom pomerne dobre. Dokázali sme podržať produktívnych hráčov, čiže produktivita by mala zostať na pôvodnej úrovni. Môžeme sa pochváliť úlovkom, ktorým je Tibor Kutálek a tam by sme tie stratené body mohli hľadať. Bude to doplnené aj o ďalších rýchlych hráčov," povedal Lipovský. GM Skalice tiež oznámil odchody útočníkov Reného Jarolína s Patrikom Janáčom, troch bekov z prvým obranných formácii a oboch brankárov, Romana Petríka so Samuelom Košútom.

Skalicu by, naopak, mali posilniť zámorskí hráči, ktorých si klub vytypoval vďaka skautingu. "Klub nabehol na určitú formu skautingu, takže prídu aj hráči spoza mora. Budú to hokejisti, ktorých som aj ja osobne videl. V podstate v spolupráci s Davom Marlinom, ktorý nám americký skauting zastrešuje, sú títo chalani pre nás veľmi dobre známi a nejde pri ich angažovaní o mačku vo vreci. Veríme tomu, že budú prínosom. Zatiaľ sa bavíme o štyroch hráčoch. Vieme o tom, že nastúpiť môžu iba traja, takže prebehne aj nejaká forma výberu. Je ešte možné, že prídu iba traja. Má ísť o brankára, ktorého poznám a je otázka, či prídu dvaja obrancovia a jeden útočník alebo obranca a útočník," uviedol Lipovský.

Klub má v druhej najvyššej súťaži vysoké ambície, potrebuje však získať financie. "Nie je to jednoduché, chceli by sme sa dostať na balík, ktorý sme mali k dispozícii v predchádzajúcich dvoch sezónach. Vieme, aký je potrebný, aby sme opäť mohli hrať o špicu. Sezóna vychádza na 300-tisíc. Ak chceme hrať o horné priečky, takúto sumu musíme zohnať," priznal GM Skalice.