Hanlon vystrieda po MS momentálne nahnevaného Simpsona

MINSK - Bývalý tréner slovenskej hokejovej reprezentácie a v súčasnosti kouč Bielorusov Glen Hanlon by mal prevziať po svetovom šampionáte v Minsku výber Švajčiarska.

Sean Simpson

V krajine helvétskeho kríža má nahradiť Seana Simpsona, ktorý sa rozhodol už nepredĺžiť zmluvu na dlhšie obdobie a dohodol sa na spolupráci s klubom Kontinentálnej hokejovej ligy Lokomotiv Jaroslavľ. S odvolaním sa na svoje zdroje o tom informuje denník Blick. Hanlonovi by mal pomáhať John Fust, ktorý skončil ako asistent v Lausanne.
Švajčiari sú zatiaľ na šampionáte bez bodu, keď prehrali duely s Ruskom i USA. Po sobotňajšom zápase s Američanmi sa tréner úradujúcich vicemajstrov sveta hneval na rozhodcovskú štvoricu Roman Gofman (Rus.), Jyri Rönn (Fín.) - Chris Carlson (Kan.) a Stanislav Raming (Rus.), ktorá neuznala jeho zverencom dva regulárne góly pre údajné postavenie mimo hry. Televízne zábery odhalili, že v 49. min za stavu 2:2 i v 55. min za stavu 3:2 pre USA sa čiaroví arbitri mýlili. "Ani v jednom prípade to postavenie mimo hry nebolo. Nevyjadrujem sa k rozhodcom, ale dnes musím urobiť výnimku. Arbitri hrubo ovplyvnili stretnutie," soptil po zápase Simpson.