Obranca Martin Fehérváry sa dohodol s Oskarshamnom, bude hrať v Allsvenskan

Kapitán SR 18 Martin Fehérváry s trofejou fair play pre najslušnejší tím svetového šampionátu, foto iihf.comKapitán SR 18 Martin Fehérváry s trofejou fair play pre najslušnejší tím MS, foto iihf.com

BRATISLAVA - Mladý slovenský hokejista Martin Fehérváry sa dohodol na dvojročnej zmluve s tímom IS Oskarshamn, ktorý pôsobí v druhej najvyššej švédskej súťaži Allsvenskan. Informuje o tom klubový web ikoskarshamn.se. Ešte len 17-ročný Fehérváry (nar. 6. 10. 1999) až doteraz pôsobil v mládežníckom a juniorskom tíme Malmö Redhawks, v sezónach 2015/2016 a 2016/2017 na spolu 13 zápasov okúsil aj najvyššiu švédsku súťaž SHL. Na aprílových majstrovstvách sveta do 18 rokov v Poprade a Spišskej Novej Vsi bol kapitánom slovenskej reprezentácie, ktorá herne nadchla a výsledkovo sa zaradila medzi neúspešných štvrťfinalistov.

"Je to skvelý pocit byť v Oskarshamne, v tíme, ktorý verí v moje schopnosti. Som pripravený na seniorský hokej. Hodnotím to ako perfektný krok aj preto, že mám dôveru trénera a tiež športového manažéra," cituje Fehérváryho klubový web Oskarshamnu.

Švédi vykresľujú Fehérváyho ako jeden z najväčších talentov slovenského hokeja, ktorého prednosťami sú fyzická hra, dobré korčuľovanie dozadu ako aj určitá herná zrelosť. "Je to ešte neopracovaný talent v defenzíve. Obaja spoločne s trénerom Björnom Hellkvistom veríme, že už v najbližšej sezóne môže zanechať veľký dojem v súťaži Allsvenskan," uviedol športový riaditeľ Oskarshamnu Per Kenttä.

Oskarshamn v uplynulom ročníku Allsvenskan obsadil v konečnej tabuľke základnej časti 9. priečku bez nároku na postup do play-off.