Extraliga juniorov - O majstrovi sa rozhodne v piatom zápase

Trenčania domácimi výhrami posunuli boj o titul v extralige juniorov na Liptov, snímka z bohatej fotogalérie Vladimíra Koláčka na webe DuklyTrenčania domácimi výhrami posunuli boj o titul v extralige juniorov na Liptov, snímka z bohatej fotogalérie Vladimíra Koláčka na webe Dukly

TRENČÍN - Hokejisti Dukly Trenčín vymazali aj druhý mečbal Liptovského Mikuláša vo finále play-off extraligy juniorov, keď svojho súpera zdolali tesne 1:0. O víťazstve Trenčanov rozhodol v 54. min Matúš Holenda a postaral sa o vyrovnanie stavu série hranej na tri víťazstvá na 2:2. O juniorskom majstrovi SR tak rozhodne posledný piaty zápas, ktorý sa uskutoční v piatok 3. apríla na Liptove.
Juniori Slovana Bratislava si vybojovali bronzové medaily, keď vyhrali na ľade Nitry 4:3 po predĺžení a v celej sérii 3:1. "Belasí" ešte desať minút pred koncom prehrávali 1:3, no v 54. min znížil v presilovej hre Michal Valjent a desať sekúnd pred koncom riadneho hracieho času taktiež v početnej výhode Jozef Tibenský. O triumfe Slovana rozhodol na konci štvrtej minúty predĺženia Filip Vidovič.

Výsledky stredajších štvrtých zápasov o konečné umiestnenie v hokejovej extralige juniorov (hrá sa na tri víťazstvá):

Finále:
HK Dukla Trenčín - MHk 32 Liptovský Mikuláš 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) - stav série 2:2
Gól: 54. Holenda (Koyš)
Vylúčení: 1:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, Müllner - Kacej, Orolin, 1098 divákov

O 3. miesto:
MMHK Nitra - Slovan Bratislava 3:4 po predĺžení (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1) - konečný výsledok série 1:3
Góly: 12. R. Ölvecký, 33. Garay (Buček, Klenko), 38. Matejov (Priganc, Žitný) - 5. Ficel (Halama, Tibenský), 54. Valjent, 60. Tibenský (Valjent, Halama), 64. Vidovič (Tibenský)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík, Stano - Junek, Sčensný, 141 divákov