Dlhoročná nitrianska opora Tomáš Chrenko do Nových Zámkov

Kanonier Tomáš Chrenko pokračuje v Nových Zámkoch, foto SITAKanonier Tomáš Chrenko pokračuje v Nových Zámkoch, foto SITA

NOVÉ ZÁMKY - Dlhoročná opora hokejovej Nitry Tomáš Chrenko bude hrať v maďarskej nadnárodnej MOL lige za jej úradujúceho víťaza HC Nové Zámky. S vedením sa dohodol na zmluve na jednu sezónu a za klub bude nastupovať aj v zápasoch tretej najvyššej slovenskej súťaže. Chrenko ukončil po príprave v Nitre pôsobenie pre zdravotné problémy, ktoré mu naplno nedovoľovali pokračovať v extraligovom hokeji.
Tridsaťšesťročný center v minulosti hral v Taliansku, Španielsku, Česku či Švajčiarsku, no prevažnú časť doterajšej kariéry strávil v Nitre. Odohral za ňu 572 súťažných zápasov s bilanciou 181 gólov a 278 asistencií. Iba jeden gól ho delí v historickej tabuľke najlepších strelcov v nitrianskom klube od útočníka Martina Miklíka. Je však lídrom v počte zápasov za Nitru. Vedie aj hodnotenie nahrávačov a suverénne prvý je v počte kanadských bodov. Dres seniorského tímu spod Zobora si obliekal celkovo v štrnástich sezónach. Správu o pôsobení v Nových Zámkoch zverejnil klubový web.