Calder Cup po druhý raz pre Grand Rapids

Radosť hráčov Grand Rapid Griffins, foto syracuse.comRadosť hráčov Grand Rapid Griffins, ilustračná foto, foto syracuse.com

GRAND RAPIDS - Hokejisti Grand Rapids Griffins získali po druhý raz v histórii Calderov pohár, trofej určenú pre víťaza play-off American Hockey League (AHL). V šiestom súboji finálovej série Grand Rapids na domácom ľade zdolali Syracuse Crunch 4:3 a v celej sérii dominovali 4:2.

Ešte po druhej tretine Grand Rapids pred vypredanou Van Andel Arenou (10 834) zaostávali 2:3, ale gólmi Tylera Bertuzziho a Martina Frka otočili na konečných 4:3. Český útočník Frk skóroval 7:19 min pred koncom tretej tretiny. Jeho krajan Tomáš Nosek si vo víťaznom tíme pripísal tri asistencie. Griffins ukončili play-off so stopercentnou domácou bilanciou 10:0. Najužitočnejším hráčom vyraďovacej časti sa stal kanadský útočník víťazného tímu Tyler Bertuzzi, ktorý v 19 zápasoch zaznamenal 19 bodov (9+10).

Grand Rapids sú farmou tímu NHL Detroit Red Wings a v minulosti si ich dres obliekali aj slovenskí reprezentanti Tomáš Kopecký, Tomáš Jurčo a Tomáš Tatar. Práve dvojica Tatar, Jurčo v roku 2013 výrazne prispela k prvému zisku Calder Cupu pre Grand Rapids v histórii. Tatara vtedy dokonca vyhlásili za najužitočnejšieho hráča play-off a ako prvý Slovák získal Jack A. Butterfield Trophy.

Calder Cup 2017 - finále play-off - šiesty zápas (hralo sa na 4 víťazstvá):

Grand Rapids - Syracuse 4:3 (0:1, 2:2, 2:0) - konečný výsledok série 4:2
Góly: 21. Ford, 32. Callahan, 44. T. Bertuzzi, 53. Frk - 15. a 39. Gourde, 28. Taormina