Slovenky zaskočili na MS v Katoviciach Talianky bleskovým útokom

Romana Kiapešová, foto ww1a.faceoff.dkV Romanou Kiapešovou v bránke Slovenky aj po druhý razu spešné v Katoviciach

KATOVICE - Veľmi  ťažkú prekážku prekonali v nedeľu hokejové reprezentantky Slovenska  na turnaji B-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta žien v poľských Katoviciach. Uspeli aj vo svojom druhom stretnutí Slovenky, keď pod vedením trénera Andreja Schöbera po sobotňajšom triumfe nad domácimi hokejistkami 7:2 zdolali Talianky, jedny z favoritiek šampionátu  tesne 3:2. Slovenské hokejistky viedli už v 7. min 3:0, no potom dva góly pridala už len Talianka Eleonora Dalprová. V utorok 11. apríla o 13.00 h nastúpia Slovenky proti výberu Číny.

Logo MS žien div. I B Katovice 2017

Turnaj B-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta žien - Katovice (Poľ.) - nedeľa:

Slovensko - Taliansko 3:2 (3:1, 0:0, 0:1)
Góly: 2. Obercianová (D. Vargová), 5. T. Ištocyová (Kežmarská), 7. Klimášová (Ihnaťová) - 11. a 47. Dalprová
Vylúčené 8:6 na 2 min, presilovky 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Gardnerová (Aus.) - Phillipsenová (Dán.), Pobožniaková (Poľ.)

Zostava SR: Kiapešová - Klimášová, Frühauf, D. Vargová, T. Ištocyová, Drábeková, Zálešáková, Ďuraníková, Fáberová, Cagáňová - Čupková, Kapustová, Ihnaťová - Obercianová, Korenková, Kežmarská - Maskaľová, Rumanová, Košecká - Staroňová, Honečková

 

Tréner reprezentácie žien SR Andrej SchöberTréner reprezentácie žien SR Andrej Schöber

Andrej Schöber (tréner družstva žien SR): "Po nečakanej prehre Talianok s Lotyškami v úvodnom zápase sme vedeli, že nás čaká veľmi náročné stretnutie. Veľmi dobre ich poznáme z duelov EWHL, rovnako aj ich sebavedomie. Preto sme kládli veľkú pozornosť na úvod súboja, ktorý napokon predčil aj naše očakávania. V 7. minúte bolo 3:0, keď druhý gól sme dosiahli pri presilovke, ale pribrzdil nás pomerne rýchlo inkasovaný gól. Po ňom sa hra vyrovnala a rožky vystrkovali aj Talianky. Predpokladali sme, že v  vďalších fázach zápasu musia ešte viac otvoriť hru, ak chú pomýšľať na víťazstvo. Preto sme sa nehrnuli do ofenzívy, imperatívom bolo pozorne brániť a nepúšťať súperky do vyloženej šance pre našou brankárkou Kiapešovou. Komplikácia prišla v záverečnej tretine. Rozhodkyne najskôr nepotrestali ani dvojminútovým trestom útok na hlavu kanonieky Kapustovej, ktorá skončila v nemocnici s podozrením na otras mozgu. Onedlho nás arbiterky poslali do troch a v oslabení o dve hráčky Dalprová strelila svoj druhý gól. Dievčatá sa zmobilizovali, uvedomili si dôležitosť výsledku dnešného stretnutia a začali hrať maximálne discipli novane. Od zníženia na 3:2 sme už nemali do poslednej minúty vylúčenú hráčku, no pri power-play Talianok sme 17 sekúnd musel hrať v oslabení... Dnešný duel bol mimoriadne náročný, po tatkickej i psychickej stránke.Odstavili sme Talianky viac-menej z boja o prvenstvo, ale na druhej strane  nám môžu nepriamo pomôcť, lebo sú jediným tímom, ktorý môže naše súperky obrať o body."

Zvyšný útorňajší program v K&toviciach

Lotyšsko - Čína 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Kazachstan - Poľsko 3:4 po sam. nájazdoch (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0, 0:1)

Tabuľka:
1. Slovensko     2 2 0 0 0 10:4 6    
2. Lotyšsko     2 2 0 0 0 7:3 6    
3. Čína     2 1 0 0 1 4:3 3    
4. Poľsko     2 0 1 0 1 6:10 2    
5. Kazachstan 2 0 1 0 2 3:6 1    
6. Taliansko 2 0 0 0 2 3:7 0
 


Ďalšie články