Hodinu pred stretnutím zmenil pôsobisko

MICHALOVCE (SZĽH) – Tipos extraliga má za sebou možno najkurióznejšiu situáciu v histórii. Pred prvým stretnutím štvrťfinále Tipsport Kaufland Cup HK Dukla Ingema Michalovce vyrukoval na protivníka z Banskej Bystrice s posilou od neho. V hodine dvanástej sa z „barana“ stala „líška“. Do zostavy pribudol Matej Češík.

Debut skúseného centra však nemal víťazný nádych. Trojnásobný slovenský majster strelil Škorvánkovi dva góly a hosťujúceho gólmana Rabčana prestrelil len raz Vladimír Mihálik. „Musíme začať každý od seba. Sme si vedomí, že to nebol ideálny výkon, pretože sme zaznamenali slabší úvod. V tretej tretine sme s tým chceli niečo urobiť, ale nevyšlo to,“ vyslovila sa najnovšia tvár v mužstve východniarov po neúspešnej premiére proti rodnému klubu (1:2).

Vyše dvadsať minút ukazoval duel v Michalovciach, že to bude o výkonoch brankárov. Vybíral zariadil prvú zmenu výsledku v 23. minúte. Druhý gól prišiel dvanásť sekúnd pred klaksónom a znovu do michalovskej brány. Hostia spod Urpína stavili na agresívnejší herný štýl a často spôsobovali domácim komplikácie vysokým napádaním. „Ťažko sa k tomuto vyjadriť. Najprv nás musia zaujímať naše výkony. Odčiniť to môžeme v odvete vo Zvolene. Chceme postúpiť do semifinále,“ mal na mysli štvrtkové stretnutie pod Pustým hradom, kde budú rozhodovať strelené góly a ich súčet.

Matej Češík s dresom nového zamestnávateľa. Zdroj: Facebook/HK Dukla Ingema

Dukla spôsobila priaznivcom menší šok. Nikto netušil, čo sa deje v zákulisí. Zhruba hodinu pred úvodným vhadzovaním sa na sociálnej sieti Zemplínčanov objavila informácia o angažovaní 32-ročného Banskobystričana, na ktorej držal michalovský dres v priestore za bránkou. „Skutočne to bolo veľmi rýchle. V nedeľu mi Banská Bystrica povedala, že so mnou nepočíta. Moja budúcnosť bola taktiež rýchlo vybavená. Michalovce prejavili záujem a vzájomné rokovania to celé podčiarkli,“ povedal Češík na margo promptného presúvania sa na východ republiky, kde už svojho času pôsobil v Košiciach. „Do Michaloviec som pricestoval hodinu pred duelom a hneď som išiel hrať. Všetci chcú víťaziť. Z klubu cítiť vysoké ambície, ktoré zjednodušili vyriešenie nového pôsobiska,“ doplnil Matej Češík, ktorého v Banskej Bystrici ohlásili ako prvého spomedzi posíl tímu po návrate zo Znojma, ale opustil kabínu nateraz ako posledný. Úvodné vystúpenie v novom drese absolvoval v poslednej formácii na krídlach s Matoušekom a Mašlonkom.