Hlasy po zápase Slovensko - Lotyšsko (6:3)

Ilustračné foto, Štartfoto - Ján SúkupIlustračné foto, Štartfoto - Ján Súkup

TURÍN 16. februára (SITA) - Hlasy po zápase Slovensko - Lotyšsko (6:3) v B-skupine hokejového turnaja ZOH v Turíne:

 

 

 

František Hossa (tréner SR): „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, lebo stredajší úvodný duel nás dosť unavil. Navyše, prejavili sa aj aklimatizačné problémy hráčov zo zámoria, s čím sme však počítali. To vyústilo v chyby v defenzíve, takže brankár Lašák bol v ťažkej pozícii a musel čeliť viackrát nebezpečným brejkom súpera. Vedeli sme, že nedostatok síl zohrá pri našom výkone negatívnu úlohu. Cieľ sme splnili a to je najdôležitejšie. Som dvojnásobne rád, že sme dnes triumfovali, lebo aspoň tak sme aj my prispeli k historickému dňu, v ktorom Slovensko získalo svoju prvú medailu na zimnej olympiáde. Máme teraz jeden deň na oddych, veľmi sa nám zíde. Chceme sa dôkladne pripraviť na ďalšie stretnutie s Američanmi.“

 

Leonids Beresnevs (tréner Lotyšska): „Vôbec nám nevyšla prvá tretina. Otočiť vývoj zápasu s takým silným súperom ako je Slovensko, je veľmi zložité. Hráči však našli v sebe dostatok síl, zabojovali a v druhej a tretej tretine predviedli kvalitný výkon. V istých fázach sme dokonca boli lepším mužstvom. Žiaľ, v zakončení sa prejavili väčšie kvality slovenského tímu. Mrzí ma, že nám neuznali regulérny gól. Na rozhodcov mám zatiaľ ťažké srdce, lebo vôbec nerozhodujú podľa inštruktáže, ktorú dostali pred turnajom.“

 

Pavol Demitra (kapitán a útočník SR): "Máme niekoľko hokejistov, ktorí patria v NHL medzi najrýchlejších korčuliarov a naši brankári sú lepší ako si veľa ľudí myslí. Je príliš skoro hovoriť o zlate, ale neleteli sme sem 15 hodín len preto, aby sme si zahrali len hokej."

Arturs Irbe (brankár Lotyšska): "Oba tímy hrali počas predchádzajúceho herného dňa večerné stretnutie a asi to bolo trochu poznať. Práve v takejto situácii vám môže pomôcť talent. Slováci majú veľmi šikovných hokejistov."

 

Ján Lašák (brankár SR): "Bol to náročný zápas, v ktorom obe mužstvá hrali ofenzívne a mali kopec šancí. Našťastie sme z tých šancí dali viac gólov ako oni. Bolo to až do konca vyrovnané. Bolo to ťažké víťazstvo, ťažko sa rodilo. Verím, že si z neho zoberieme ponaučenie do budúcna."

Marián Hossa (útočník SR, autor dvoch gólov): "Stredajší úvodný zápas bol náročnejší, ale dnes zase nervóznejší. Neviem prečo, ale bolo to tak. Myslím, že dokážeme hrať aj lepšie. Boli tam výkyvy, ktoré si nebudeme môcť dovoliť proti lepším súperom. Keď sme viedli 4:1, každý si už myslel, že to už pôjde samo. Hrnuli sme sa všetci do útoku. Verím, že sme si zobrali ponaučenie. Našťastie sme nedostali toľko gólov, aby sa vývoj zápasu obrátil."

Ronald Petrovický (strelec jedného gólu): "V prvej tretine sme mali jasne navrch my. Dostali sme sa do vedenia, ale potom sme v druhej časti zápasu urobili viac chýb a takmer sme súpera vrátili do zápasu. Našťastie sme potom zase zvýšili náš náskok. Musíme si zobrať ponaučenie, verím, že v ďalších stretnutiach sa to už nestane."