HK Poprad chce spolupracovať s Kežmarkom

POPRAD 22. januára (SITA) - Počas uplynulej sezóny účastník najvyššej slovenskej hokejovej súťaže HK Poprad úzko spolupracoval s prvoligovým tímom HK Spišská Nová Ves, ktorý fungoval ako farma prvoligistu. Kluby spolupracujú aj naďalej, ale už v neformálnej rovine. HK Poprad preto hľadá ďalšieho partnera na spoluprácu.

Mohol by ním byť nový klub so sídlom v neďalekom Kežmarku. "Z historického a lokálneho hľadiska si vieme predstaviť spoluprácu s Kežmarkom. Novovzniknutý klub je aj vďaka jeho personálnemu zloženiu už v súčasnosti pripravený fungovať podľa nami preferovaných hodnôt, akými sú transparentnosť a profesionalita," povedal pre oficiálny web "kamzíkov" riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

"Už prebiehajú prvé diskusie. Klub zastrešuje personálne Martin Klempa, ktorý je bývalým popradským hráčom a pôsobil aj v Kežmarku. Máme s ním nadštandardné vzťahy a vzájomne sme si nápomocní. U nás je stále vítaný. Nemenej dôležitým členom je pán Martin Griglák, ktorý je dlhoročným partnerom HK Poprad, má množstvo manažérskych skúseností a spolupráca s ním prebieha na vysokej úrovni. Opomenúť nemožno ani pána Gabriela Kaprála," priblížil Jurinyi. Predstavy o spolupráci sú v rámci mládeže aj seniorského mužstva.

"Už v minulosti dochádzalo k výmenám hráčov, odchovanci Kežmarku pôsobili v Poprade a naopak. Poprad by sa mohol podieľať aj na spolufinancovaní farmárskeho tímu pôsobiaceho v 1. lige," dodal riaditeľ aktuálne štvrtého tímu v tabuľke Tipsport ligy.

Hokej v Kežmarku prechádza náročným obdobím. Napriek tomu v novom klube veria, že svitá na lepšie časy. "Aktuálne máme predprípravku, tretí a štvrtý ročník. Klub MHK Kežmarok nám nedovolil dohrať súťaž tretiakov a štvrtákov. Vedenie nás neoslovilo s možnosťou dohrať ročník pod ich hlavičkou, ani nevieme za akých okolností by mohlo dôjsť k dohode. Riešime to formou prípravných zápasov. Táto situácia nás veľmi mrzí. Je smutné, že v konečnom dôsledku na to doplácajú deti," hodnotí tréner Klempa.

Kežmarčania vidia spoluprácu s Popradom ako rozumný krok vpred. "Vieme si to predstaviť, sme na to aj odkázaní pre obmedzený počet detí. Aj teraz si určitou formou pomáhame," doplnil Klempa.

"Chceme rozvíjať všetky ročníky a vychovávať hráčov. Potrebujeme k tomu aj úzku spoluprácu s inými klubmi. Mnoho vynikajúcich hráčov z Kežmarku začalo hrať extraligu a dostalo sa na vyššiu úroveň vďaka Popradu. Základná idea je, aby sme vytvárali deťom čo najlepšie a najprofesionálnejšie podmienky," opisuje Gabriel Kaprál. Verí, že nový klub si získa dôveru rodičov mladých hokejistov, ale i sponzorov. "Tlak rodičov a nedôvera vo vedenie starého klubu nás spojila v to, aby sme začali pracovať pod vlastnou hlavičkou a s vlastnou ideológiou. Dúfame aj v podporu mesta Kežmarok," uzavrel Kaprál.