HK Orange 20 zvíťazil na ľade prvoligovej Spišskej Novej Vsi

SPIŠSKÁ NOVÁ VES (SZĽH) - Na Spiši sa hral výborný hokej. Škoda, že na stretnutie si našlo cestu tak málo divákov, pretože mohli sledovať veľmi dobrý zápas z oboch strán. Mladí reprezentanti predviedli rýchlu, dostatočne tvrdú hru v rámci pravidiel a nakoniec sa k nim priklonila aj šťastena. Domáci boli totiž viac ako vyrovnaným súperom, o čom svedčí aj konečný výsledok. Domáci už v 2.min.otvorili skóre stretnutia po vzornej spolupráci, gól zaznamenal Nagy. Hostia v 8.min z presilovky vyrovnali gólom Marcineka.Vzápätí domáci gólom Bdžocha sa dostali znovu do vedenia. V 18.min Smolka využil nedorozumenie v obrane domácich a vyrovnal. Už sa zdalo, že tretina skončí remízou, Giľak bol však proti a po perfektnej kombinácii,Halász-Lesňák- Giľak poslal domácich do vedenia. Druhá tretina sa odohrala bez gólov, ale treba povedať, že viac dobrých príležitostí zostalo nevyužitých na oboch stranách. V tretej tretine to boli domáci, ktorí zvýšili vedenie na dva góly gólom Finduru po perfektnej prihrávke Vartovníka a Bdžocha. Za zmienku stojí fakt, že pred gólom domáci mali výhodu presilovky o dvoch hráčov, Hlavaj v bránke hostí však všetky situácie s prehľadom riešil.Domáci hrali rozumne, chceli uhrať dobrý výsledok avšak nemôžu urobiť také školácke chyby, ktoré hostia potrestali a v 52.,a57.min dvoma gólmi vyrovnali. Zápas sa dostal do predĺženia, v ktorom v 62.min.Jaško rozhodol. Domáci si za svoju hru zaslúžia pochvalu, hosťom prialo viacej šťastia.

 

HK Spišská Nová Ves - HK Orange 20 4:5pp (3:2; 0:0; 1:2 - 0:1)

Góly: 2. Nagy, 9. Bdžoch, 20. Giľak, 46. Findura - 8. Kundrik, 18. Smolka, 52. Musliu, 57. Smolka, 62. Jaško

Jozef Škrak (tréner HK Spišská Nová Ves): "Celý zápas sa hral vo vysokom nasadení, hráči si plnili povinosti aj vzadu, dostali sme sa do vedenia 4:2, ale nedisciplinovanou hrou sme hrali z posledných 10 minút až šesť v oslabení, hostia to využili na vyrovnanie a zápas sa dostal do predĺženia v ktorom sme dostali piaty gól. Napriek tomu sa musím hráčom poďakovať za predvedený výkon."

Ernest Bokroš (tréner HK Orange 20): "V zápase hrali chlapci dobre, bolo tam však viac chcenia ako organizovanej hry. Spokojný môžem byť až so záverečnou tretinou, v ktorej sme hrali to čo sme si povedali pred zápasom a boli sme odmenení. Za svoju hru ale až v tretej tretine sme si víťazstvo zaslúžili."