HK Orange 20 tentoraz nezbíjal, lídrovi tabuľky podľahol 0:6

PIEŠŤANY (SZĽH) – Hokejisti HK Orange 20 výsledkovo nenadviazali na utorkové prvé body v novom ročníku Tipsport ligy proti Novým Zámkom. V domácom prostredí v Piešťanoch dnes hostili lídra tipsportligového pelotónu zo Zvolena, ktorému sa síce v streleckej aktivite vyrovnali, v efektivite však ťahali jasne za kratší koniec, keď ani jedna z 33 striel neskončila v bránke súpera.

Úvod zápasu patril hokejistom HK Orange 20, ktorí aj zásluhou dvoch vylúčení Zvolenčanov získali rýchlo územnú i streleckú prevahu, no bez väčších gólových šancí. Prvá z nich prišla na opačnej strane, keď vo vlastnom oslabení ušiel do nájazdu Vandas, jeho strela ale nemierila do priestoru troch žrdí. Zvolen sa v úvodnej dvadsaťminútovke dostával do streleckých príležitosti sporadicky, i tomu však stačilo na strelenie gólu, keď v 12. minúte bol na konci peknej kombinácie Kytnár. Domáci mohli vyrovnať dve minúty pred koncom tretiny pri vlastnej presilovke. Najprv Lunter našiel v bezprostrednej blízkosti Tomeka voľného obrancu Goliana, ten však neuspel, rovnako ako ani zakrátko Lunter, ktorý v prečíslení dvoch na jedného volil individuálne zakončenie. 

V úvode druhého dejstva však už mal prevahu líder tipsportligovej tabuľky, Sklenár však viacerými dobrými zákrokmi držal nádeje „dvadsiatky“. Tá napokon mohla aj udriež v 27. minúte, keď ostal za zvolenskou obranou Juščák, puk mu však pri spracovaní prihrávky ušiel a z veľkej šance napokon nebolo nič. Naopak do nájazdu sa o tri minúty neskôr dostal Zuzin a keďže v ňom bol Kupcom zaháknutý, tak dostal príležitosť na reparát, no z trestného strieľania Sklenára nevymiešal. Mrzieť to však Zvolen nemuselo. V 32. minúte pri presilovke prešla Chovanova strela od modrej čiary cez les tiel až do bránky domácich a Zvolen vyhrával 2:0. To platilo aj po dvoch veľmi dobrých šanciach HK Orange 20 v poslednej päťminútovke tretiny. Najprv Juščák bekhendom nepretlačil puk za Tomeka a o dve minúty neskôr Fafrák v dobrej pozícii počas presilovky miesto strely volil prihrávku, ktorá svojho adresáta nenašla.

Nádeje na zisk bodov pre „dvadsiatku“ zhasli v tretej tretine príliš rýcho. Už po 62 sekundách hry totiž nenápadná strela Šišovského prešla Sklenárovi ponad rameno, a tak Zvolen vyhrával už rozdielom troch gólov. Hneď vzápätí navyše Kytnár tečoval strelu Dubinu a domácich od inkasovania zachránila len ľavá žŕdka Sklenárovej bránky. Do šance sa však dostali aj hokejisti HK Orange 20. Jeden z hlavných rozhodcov zachytil Zvolenskú prihrávku, čo využil Minárik, ktorý okamžite hľadal pred bránkou voľného Fafráka, jeho strela z prvej ale skončila na Tomekovi. Miesto 1:3, tak bolo v 46. minúte 0:4. Andrisík našiel pred bránkou Patrika Halamu, ktorý strelou pod betón dosiahol svoj tretí tipsportligový gól v kariére. Do konca zápasu ešte Zvolenčania pridali dva góly, v 50. minúte v presilovke najprv navýšil Lušňák a ten istý hráč 77 sekúnd pred koncom zápasu upravil na konečných 6:0 z pohľadu hostí.

Hlas po zápase

Ernest Bokroš (hlavný tréner HK Orange 20): „Výkony sa každým zápasom zlepšujú, žiaľ, znovu sme nestrelili ani gól. Hoci sme mali päť presilových hier, tak sme ani jednu nevyužili, čo je pre nás dosť nepríjemné. Myslím si, že aj to trochu sadlo na hráčov, čo následne ovplyvnilo záver zápasu. Hoci sme útočili, napádali súpera dvomi hráčmi, súper nás prečísloval, z čoho padli v tretej tretine ďalšie góly.“

HK Orange 20 – HKM Zvolen 0:6 (0:1, 0:1, 0:4)
Góly: 12. Kytnár (Michal Chovan, Zuzin), 30. Michal Chovan (Zuzin, M. Halama), 42. Šišovský (Lušňák), 46. P. Halama (Andrisík, Poyhonen), 51. Lušňák (Vandane), 59. Lušňák (Dubina, M. Halama).
Vylúčenia na 2 min.: 6:7, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 33:38 (13:7, 9:145, 11:16). Rozhodovali: Stano, Valach – Frimmel, Durmis. 228 divákov. 

HK Orange 20: Sklenár – Kupec, J. Nahálka, Golian, E. Švec, Lavička, Boldižár, Romaňák, B. Brincko – Urbánek, A. Kollár ml., Fafrák – Džugan, Giertl, L. Lunter – M. Havrila, Čenka, Zahradník – R. Svitana, J. Minárik, Juščák.
Zvolen: Tomek – Vandane, Ulrych, Zeleňák, D. Růžička, Poyhonen, Magdolen, Dubina – Vandas, Špirko, S. Petráš ml. – P. Lušňák, M. Halama, Šišovský – Michal Chovan, Kytnár, Zuzin – Marcinek, P. Halama, Andrisík.