HK Orange 20 nestačil doma na Miškovec

PIEŠŤANY (SZĽH) – Hokejisti HK Orange 20 na svoj prvý zápas po reprezentačnej prestávke budú chcieť zrejme čím skôr zabudnúť. Vo vloženom zápase 21. kola Tipsport ligy totiž na svojom ľade privítali DVTK Jegesmedvék Miškovec, ktorý im nič nedaroval a ušetdril im prehru v pomere 1:8. Jediným úspešným strelcom HK Orange 20 bol útočník Jakub Minárik, ktorý si tým otvoril tipsportligový strelecký účet.

Na úvodný gól zápasu sa dlho nečakalo. Už v štvrtej minúte strieľanú prihrávku Vasa usmernil bekhendom za Sklenárov chrbát Pance. O ďalšie tri minúty neskôr Miškovec zvýšil na rozdiel dvoch gólov, keď prvú presilovú hru v zápase využil Vas – 0:2. „Dvadsiatka“ sa z dvoch inkasovaných gólov v rozmedzí troch minút spamätala a v 16. minúte znížila. Výraznou mierou im k tomu dopomohol Milam, ktorý nepresnou rozohrávkou naservíroval puk Minárikovi, ktorý sa z osi klziska nemýlil. Ubehlo však len štrnásť sekúnd a Miškovec svojho súpera znovu schladil. Po tretí raz v zápase bol Sklenár prekonaný, tentoraz zásluhou Kulmalu.

Snahu hokejistov HK Orange 20 opäť znížiť na rozdiel jediného gólu prakticky okamžite po návrate z kabín zbrzdil Crawford, ktorý už po 19 sekundách druhej tretiny vyhnal Sklenára z bránky. Vzápätí síce dostali domáci výhodu presilovej hry, no v nej miesto zníženia kapitulovali aj po piatykrát. Na konci protiútoku bol Galanisz, ktorý tak nepripravil Ovečkovi jednoduchý štart do zápasu. Obdobná situácia sa opakovala aj v 33. minúte. Harrison prešiel až do útočného pásma, kde prihral na druhú žrď Vasovi, ktorý pridal druhý oslabovkový gól Miškovca v zápase, celkovo už šiesty. Hokejisti HK Orange 20 pritom neboli pod sústavným tlakom, no súper každú jednu príležitosť nekompromisne trestal. V 35. minúte Kulmala zvýšil už na 7:1 a o 49 sekúnd neskôr uzavrel druhotretinový gólový účet ôsmym gólom Miškovca Somogyi.

Zápas sa za rozhodnutého stavu v tretej tretine iba dohrával. Hokejisti HK Orange 20 mali v poslednej dvadsaťminútovke optickú prevahu. Sľubnú šancu však po Kollárovej strele, ktorú tesne pred Vayom tečoval Fafrák, zlikvidoval gólman Miškovca. Gól však nepadol ani na opačnej strane, hoci najmä v záverečných sekundách si dokázali pred Ovečkom hráči Miškovca vytvoriť tlak, no Milamovu prudkú prihrávku Vas pred odkrytou bránkou nespracoval.

Hlas po zápase

Ernest Bokroš (hlavný tréner HK Orange 20): „Ťažko sa mi hodnotí takýto zápas. Musím ale povedať, že to bol od nás jeden z najhorších výkonov v Tipsport lige v tejto sezóne. Najmä v druhej tretine, ktorú sme prehrali 0:5, sme zlyhali po všetkých stránkach. Z ôsmich striel sme dostali päť gólov. V prestávke pred treťou tretinou sme museli aj zvýšiť hlas v kabíne. Tretiu tretinu síce chlapci zahrali na 0:0, no to už nie je ospravedlnenie za zlý výkon v dnešnom zápase.“

HK Orange 20 – DVTK Jegesmedvék Miškovec 1:8 (1:3, 0:5, 0:0)
Góly: 16. J. Minárik (Köver) – 7. J. Vas (Somogyi, Galanisz), 17. Kulmala (Loiseau, Magosi), 21. Crawford (Magosi, Kulmala), 24. Galanisz (Magosi), 33. J. Vas (Harrison), 35. Kulmala (Magosi, Loiseau), 36. Somogyi (Kiss, J. Vas).
Vylúčenia na 2 min.: 1:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:2. Strely na bránu: 29:27 (11:13, 8:8, 10:6). Rozhodovali: M. Adamec, M. novák – D. Konc ml., J. Valo. 150 divákov. 

Kompletné štatistiky zo zápasu

HK Orange 20: Sklenár (21. Ovečka) – Kupec, Golian, Boldižár, J. Nahálka, B. Brincko, Romaňák, Lavička, E. Švec – J. Urbánek, A. Kollár ml., Fafrák – L. Lunter, Giertl, Juščák – M. Havrila, Čenka, J. Köver – Džugan, J. Minárik.
Miškovec: Vay – Crawford, Kiss, Szirányi, Milam, Láda, T. Slovák, Vojtkó – Magosi, Loiseau, Kulmala – Pance, J. Vas, Somogyi – Miskolczi, Galanisz, Harrison – Ritó, Hajós, Vincze.