Hecl odpovedal na nomináciu tromi bodmi, Hain sa teší na kamaráta z detstva

ZVOLEN (SZĽH) – Až traja hráči Zvolena našli svoje meno v prvej reprezentačnej nominácii tejto sezóny – Samuel Hain, Dávid Mudrák a Marek Hecl. A práve posledný menovaný oslávil svoju pozvánku vskutku štýlovo. Na výhre proti Liptovskému Mikulášu 6:5 po predĺžení sa podieľal dvoma gólmi a jednou asistenciou.

„Som spokojný. Reprezentačná pozvánka mi určite zdvihla sebavedomie,“ neskrýval 24-ročný rodák z Trenčína, ktorý pod Pustý hrad zamieril v lete po sezóne v Pardubiciach. Po trinástich zápasoch Tipos extraligy má na svojom konte jedenásť bodov za tri góly a osem asistencií.

Šikovný krídelník sa do reprezentácie vracia po troch rokoch. Doteraz odohral v drese s dvojkrížom na hrudi šesť zápasov. „Vždy to poteší a som rád, že si budem môcť znovu obliecť dres národného tímu,“ tvrdí Hecl.

Vôbec prvýkrát nakukne do seniorskej reprezentácie obranca Samuel Hain. „Mierne ma to prekvapilo, ale samozrejme, veľmi ma to potešilo. Je veľká pocta reprezentovať Slovensko. Budem sa tam snažiť odviezť maximum a ukázať sa v dobrom svetle,“ priznáva 25-ročný bek.

Hoci v reprezentačnej nominácii sú prevažne mladšie ročníky, v obrane dostanú priestor aj skúsení harcovníci Rosandič s Čerešňákom. „Určite sa budem mať od koho učiť. Teším sa, že v nominácii je aj Mário Grman, môj kamarát z detstva z Topoľčian. Budem tam poznať viacerých chalanov. Je to skôr mladší výber a veľmi sa teším, že som sa tam dostal,“ hovoril spokojne účastník juniorského svetového šampionátu zo sezóny 2016/17.

Ako ďalej hovorí, to, že je reprezentant a zrejme je pod väčším drobnohľadom, si na ľade vôbec neuvedomoval. „To som nevnímal. Ja sa snažím hrať v každom zápase najlepšie ako viem, takže nejaký stres som nepociťoval,“ dodal Hain.

Z nominácie hráčov sa vo Zvolene úprimne potešilo vedenie, realizačný tím aj spoluhráči. „Je super, že z nášho klubu sa do reprezentácie dostali traja hráči. Je to aj vizitka klubu. Nielen tých hráčov, ktorí sú nominovaní, ale aj ich spoluhráčov. Všetci sa z toho tešíme a budeme im držať palce,“ povedal asistent trénera HKM Andrej Kmeč.