HC Nové Zámky - DVTK Jegesmedvék Miškovec 4:6

Nové Zámky 11. októbra (TASR) - Hokejisti HC Nové Zámky prehrali v piatkovom domácom zápase 11. kola Tipsport Ligy s maďarským DVTK Jegesmedvék Miškovec 4:6, keď premrhali trojgólový náskok.

HC Nové Zámky - DVTK Jegesmedvék Miškovec 4:6 (2:0, 1:3, 1:3)

Góly: 4. Bajtek (Hruška, Hatala), 16. Stupka (Urban, Pospíšil), 24. Dlugoš (Stupka, Urban), 56. Pospíšil (Mikuš, Stupka) - 26. Galanisz (Ross, Rodman), 32. Beauviller (Rodman, Ross), 34. Magosi (Beach, Dudás), 42. Láda (Beauviller), 59. Ross (Rodman), 60. Beach (Reszeg)- Rozhodovali: D. Konc st., Fridrich - Krajčík, Jurčiak, vylúčení: 10:5 na 2 min, navyše: Dlugoš (Nové Zámky) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0

Stretnutie v Nových Zámkoch sa začalo v rýchlom tempe. Domáci išli už v 2. minúte do početnej výhody, ktorú využíl dorážkou strely od modrej čiary Bajtek. S pribúdajúcim časom sa na oboch stranách začali kopiť vylúčenia a tempo hry upadlo. V polovici úvodného dejstva hrali hostia presilovku o dvoch hráčov, no Pavlas podržal Novozámčanov. V ďalšom priebehu domáci niekoľkokrát ohrozili Adorjánovu bránku a necelých päť minút pred koncom sa im podarilo gólovo zakončiť peknú akciu na jeden dotyk. Úspešným strelcom bol Stupka. Hostia mohli znížiť po rozohrávkovom zaváhaní Mikuša, ale neuspeli.

V úvode druhej tretiny sa ocitol v dobrej palebnej pozícii Bajtek, ale najmä hosťujúci Galanisz, ktorý dostal prihrávku na útočnú modrú čiaru. Pavlas však jeho šancu zmaril. Udreli opäť Zámčania. Dlugoš prijal krížnu prihrávku v útočnom pásme od Stupku a švihom poslal puk do bránky Miškovca. Netrvalo dlho a hostia v presilovke znížili. Strelu od modrej tečoval Galanisz pred Pavlasom. V nasledujúcich minútach Miškovec niekoľkokrát podkúril domácej obrane a v 32. minúte sa mu podarilo znova v presilovke znížiť na rozdiel jediného gólu. Beauviller dostal puk v útočnom pravom kruhu a príklepom ho poslal do vzdialenejšieho vinkla. To však zo strany hostí nebolo všetko. Magosi dorazil puk do odkrytej bránky a bolo vyrovnané. Zámky mohol poslať do vedenia Bajtek, ale Adorján jeho blafák prečítal.

Úvod tretieho dejstva patril Miškovcu, ktorý sa v 42. minúte po prvý raz v zápase ujal vedenia. Opäť to bolo vďaka teču, tentoraz uspel Láda. Hostia aj naďalej dobiedzali do domácej obrany, dobre zasiahol Pavlas, ktorý zneškodnil Rodmanov pokus. Na druhej strane dvakrát neuspel v presilovke Fábry. Domácemu tímu sa nakoniec podarilo vyrovnať vďaka zásahu Pospíšila štyri minúty pred koncom. Do konca riadneho hracieho času zostávalo 63 sekúnd, keď hostia udreli po piaty raz a Ross definitívne strhol víťazstvo na ich stranu. Šesť sekúnd pred koncom ho pri domácej power play potvrdil gólom do prázdnej bránky Beach.

Hlasy trénerov po zápase

Ladislav Branikovič, tréner Nových Zámkov: "Z našej strany bol začiatok zápasu dobrý. Myslím si, že sme hrali aktívny hokej, strelecky sme sa presadzovali. Na druhej strane sme mali dosť vylúčených hráčov, čo nám zabránilo pokračovať v dovtedajšej hre. V prvej aj druhej tretine sme mali po osem trestných minút. To nás vyčerpávalo a vyviedlo z konceptu. Vyústilo to do toho, že sme v oslabeniach dostali tri góly. Z tejto strany musím povedať, že to nebolo od nás vydarené. Na druhej strane musím chlapcov pochváliť za aktívnu hru, bojovnosť a snahu pobiť sa o výsledok."

Marcel Rodman, tréner Miškovca: "Príliš rýchlo sme išli do oslabenia. Mal som pocit, že domáci sa do trojgólového vedenia dostali príliš rýchlo. Nevedeli sme sa dostať do zápasu, až kým sme nestrelili v druhej tretine prvý gól. Mali sme aj takmer dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, no podávali sme len priemerný výkon. Až keď sme dali prvý gól, získali sme naspäť energiu, pohodu a aj trochu šťastia. Nakoniec sme však spokojní s comebackom do zápasu."


Prehľad zápasu

4
Góly Góly
6
41 (9,76 %)
Strely na bránu Strely na bránu
0 (0,00 %)
30 (85,71 %)
Zákroky Zákroky
37 (90,24 %)
1/5 (20,00 %)
Presilové hry Presilové hry
3/10 (30,00 %)
7/10 (70,00 %)
Oslabenia Oslabenia
4/5 (80,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy