Hatala túži byť lídrom Zvolena: Musím hrať svoju hru a plniť pokyny trénerov

ZVOLEN - Koncom februára oslávil obranca Andrej Hatala svoje 23. narodeniny. Napriek stále nízkemu veku svieti pri jeho mene v kolónke odohraných zápasov v našej najvyššej súťaži číslo 288. Počas leta spojil svoju najbližšiu budúcnosť so Zvolenom. Po Trenčíne, Žiline a Nových Zámkoch si tak vyskúša pôsobenie vo svojom štvrtom klube.

„Kontaktoval ma aj môj materský klub Trenčín. V tej dobe však ešte nevedeli, aký budú mať rozpočet. Preto som im nemohol prikývnuť na ponuku,“ rozhovoril sa pre hockeyslovakia.sk na tému letného vábenia klubov Hatala: „Oslovili ma aj Nové Zámky, ale citeľne lepšia ponuka aj podmienky boli vo Zvolene. Má to aj tú výhodu, že môžem bývať na chalupe, ktorú máme neďaleko. V podstate nebolo o čom,“ ozrejmil svoju voľbu účastník juniorských majstrovstiev sveta 2017.

So svojimi spoluhráčmi sa stretol prvý raz už v pondelok 27. júla. „Na spoločnú prípravu som sa už tešil. Úvod sme mali trochu ľahší, aby sme sa do toho dostali. Každý z nás dovtedy trénoval individuálne,“ opísal svoje pocity po dlhej pauze obranca, ktorý svoj debut v extralige absolvoval ešte ako šestnásťročný. Hoci takmer s nikým v minulosti nepôsobil v jednom tíme, v kabíne okamžite spoznal všetkých nových spoluhráčov. „Zatiaľ to vyzerá dobre. S chalanmi som síce nehrával, ale všetci o sebe z extraligy vieme. Nie je tu nik, koho by som nepoznal.“

Najlepšie vyzerajú okrem nás asi Michalovce, Poprad, pracovať na posilách začal Slovan. Myslím si, že aj Trenčín bude mať veľkú kvalitu.

Ostatné dva ročníky strávil odchovanec Dukly Trenčín v Nových Zámkoch. „Zažil som tam pre mňa dve veľmi dobré sezóny, ktoré boli aj veľmi poučné. V tej prvej som si musel vybojovať pozíciu, v druhej to akosi išlo samo. V tíme bolo menej bekov, svoj post som si zastal. Počas dvoch rokov som vynechal asi iba jeden duel. Pán Boh zaplať za to, že som bol zdravý,“ spomína na predchádzajúce pôsobisko hráč s číslom 33 na drese. Ako prezradil, počas leta sa zaujíma aj o dianie v ostatných kluboch. „Sledujem to. Najlepšie vyzerajú okrem nás asi Michalovce, Poprad, pracovať na posilách začal Slovan. Myslím si, že aj Trenčín bude mať veľkú kvalitu. Každá sezóna je však iná, mená na papieri nič neznamenajú.“

Mladý bek, ktorý absolvoval aj jeden oficiálny štart v slovenskej reprezentácii (ďalšie tri pridal za Olympijský tím SR, no tie sa do oficiálnych štatistík nepočítajú) by sa mohol pod Pustým hradom zaradiť medzi defenzívne piliere tímu. „S trénerom Oremusom sme sa zatiaľ o očakávaniach nebavili. No určite sa chcem prezentovať svojou tvrdou hrou. Budem sa snažiť, aby som bol líder. Uvidíme, či sa mi to podarí. Ako som povedal, musím sa sústrediť na svoje výkony, svoju hru a plniť to, čo mi naordinujú tréneri,“ vymenoval svoje ciele mladý zadák. Ak sa mu ambiciózne plány podarí naplniť, možno sa o rok dočká prvého zahraničného angažmánu. „Ja takéto veci neriešim. Teraz som vo Zvolene. Ak sa mám v budúcnosti posunúť do inej súťaže, tak to tak bude. Keď nie, nič nenarobím,“ priznal na záver rozhovoru Hatala.
 


Súvisiace články