Hašek si možno v Turíne ešte zachytá

Český zväz ledního hokejeČeský zväz ledního hokeje

TURÍN 16. februára (SITA) - Zranenie českého hokejového brankára Dominika Hašeka nie je také vážne, žeby sa už nepredstavil na olympijskom turnaji v Turíne. Gólman Ottawa Senators nedochytal pre svalové zranenie stredajší úvodný zápas Česka proti Nemecku a ešte večer po stretnutí sa podrobil na poliklinike v olympijskej dedine vyšetreniu magnetickou rezonanciou, ktorá vylúčila vážnejšie zranenie.
 
"Dominik má natiahnutý úpon stehenného svalu. Potrebuje dva dni oddychu a potom sa uvidí," uviedol pre hokej.cz lekár českej výpravy Zdeněk Ziegelbauer.
 
O niečo lepšie je na tom Patrik Eliáš, Hašekov spolubývajúci na izbe v olympijskej dedine. Útočník New Jersey nedohral pre bolesti duel s Nemeckom, röntgen však žiadnu zlomeninu neodhalil. "Patrik má narazené rebrá a natiahnutý medzirebrový sval. Bude mať deň pokoja, potom môže začať s ľahkou záťažou na suchu," dodal pre hokej.cz Ziegelbauer.

Dominik Hašek nastúpil v prvom súboji českého tímu na ZOH v pozícii brankárskej jednotky, ale už po necelých desiatich minútach odišiel do šatne pre zranenie. Štyridsaťjedenročný brankár, ktorý bol jedným z hlavných strojcov zlatého úspechu z Nagane 1998, síce zlikvidoval nebezpečnú strelu súpera, ale pri rozštepe sa poranil. "S týmto som nepočítal. Pri zákroku som pocítil prudkú bolesť medzi nohami. Nemohol som ďalej pokračovať. Ide o svalové zranenie. So slabinami, ktoré ma trápili v minulosti, to nemá nič spoločné. Je veľmi skoro na závery, ale chcem sa vrátiť na ľad. Ak však nebudem stopercentne v poriadku, nedá sa nič robiť. Mužstvu by som nepomohol," uviedol šesťnásobný najlepší brankár NHL.


mj;pp;ru