Haščák prepisuje klubové rekordy

Nedeľňajší program 46. kola ponúkol zaujímavé výsledky a naplno nedokázal zabodovať ani jeden z trojice najvyššie postavených tímov súťaže. Popradu dokonca hrozil pád z čelnej pozície, veď „Kamzíci“ prehrávali po dvoch tretinách 0:2.

Favorita naštartoval až gól 17-ročného Filipa Mešára z polovice 43. minúty. Pod Tatrami sa následne strhla zaujímavá prestrelka, na konci ktorej bolo domáce víťazstvo 4:3 po predĺžení.

„Sú to dôležité body. Sme však trochu sklamaní, že sme ich nezískali až tri. Dôležité je, že sme bojovali až do konca a otočili sme to,“ poznamenal Mešár, ktorý si bol dobre vedomý výraznej streleckej prevahy svojho tímu (43:19). „Výborne im chytal brankár, ale mal aj šťastie. Dvakrát sme nastrelili tyčku. Napokon sme však získali aspoň tie dva body.“

„Bol to vynikajúci zápas a všetci chlapci zabojovali,“ nadviazal popradský kanonier Marcel Haščák. „Toto bol presne play-off zápas, v ktorom musia všetci drieť celých 60 minút. Teší ma, že sme to za nepriaznivého stavu nezabalili a zvládli sme to. Alfou i omegou je radosť v kabíne a všetci máme radosť z víťazného obratu.“

Schopnosť otočiť zdanlivo stratený zápas je podľa najproduktívnejšieho hráča Tipos extraligy pred blížiacim sa play-off dobrým znamením. „Nedarilo sa nám, ale veľmi sme chceli. Prvé dve tretiny vyzerali katastrofálne, ale dokázali sme to vybojovať. To je najdôležitejšie. Určite by nás potešil bod navyše, ale máme pred sebou ešte štyri zápasy a uvidíme, kde budeme v tabuľke po nich. Každopádne platí, že podstatné bude až to, čo príde v play-off.“

Tridsaťštyriročný popradský odchovanec zažíva po návrate domov parádnu sezónu. V súboji proti Detve zaznamenal už svoj 36. gól a niečo také sa mu ešte v kariére nepodarilo. Okrem toho vstúpil so ziskom 62 kanadských bodov do klubovej histórie a v rebríčku preskočil doterajších lídrov,  ktorými boli Arne Kroták, Slavomír Pavličko a Peter Junas (všetci po 61 bodov). V hre je pritom stále aj útok na magickú štyridsiatku.

„Urobím preto maximum. Ešte mám pár zápasov, ale uvidíme. Som vďačný spoluhráčom za prihrávky a za to, že mi pomáhajú svojou bojovnosťou,“ upriamil svoju vďačnosť na spoluhráčov.

Ako Haščák pravidelne opakuje, jeho body sú síce pekné, no podstatné sú výsledky tímu. Poprad má zamiesené na historicky najlepšiu sezónu a hráči v šatni to dobre vnímajú.

„Určite chceme vyhrať základnú časť. Popradu sa to ešte nikdy nepodarilo a teraz k tomu máme blízko. Máme výborný tím a ak budeme hrať takto tímovo, tak máme veľkú šancu aj na titul,“ naznačil popradské odhodlanie Filip Mešár.

Až takto vysoko nerúbu v Detve, no aj hokejisti spod Poľany zažívajú veľmi vydarenú sezónu. Udržať si súčasnú šiestu pozíciu nebude ľahké, no zďaleka to nie je nemožné.

„Máme zlú bilanciu s Trenčínom a potrebujeme teda získať aspoň o bod viac ako oni. Myslím si, že to bude zaujímavé až do konca,“ poznamenal tréner Ernest Bokroš. V súvislosti so zápasom na popradskom ľade mal zmiešané pocity. „Určite sme sklamaní. Mali sme to výborne rozohrané a hráči dodržiavali systém i taktiku. Mali sme pohyb, mali sme všetky atribúty. Jediným problémom boli vylúčenia a so siedmimi vylúčenými sa hrá proti kvalitnému Popradu ťažko. Sme vďační za bod, ale zaslúžili sme si viac.“


Prehľad zápasu

4
Góly Góly
3
43 (9,30 %)
Strely na bránu Strely na bránu
19 (15,79 %)
16 (84,21 %)
Zákroky Zákroky
39 (90,70 %)
1/7 (14,29 %)
Presilové hry Presilové hry
2/4 (50,00 %)
2/4 (50,00 %)
Oslabenia Oslabenia
6/7 (85,71 %)
38/71 (53,52 %)
Vhadzovania Vhadzovania
33/71 (46,48 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
3. tretina
+ 33,17,19,71,23,62 / - 40,8,23,44,19
  • 52:58
  • 3:3
  • PH1
Predĺženie
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Súvisiace články