Hamerlíkovi zápas pomohol po návrate po zranení aj napriek nepriaznivému výsledku

TŘINEC 15. novembra (SITA) - Slovenský gólman Peter Hamerlík v službách HC Oceláři Třinec sa vrátil po zranení do zápasového diania v utorňajšom stretnutí 21. kola najvyššej českej súťaže, v ktorom jeho tím podľahol Olomoucu hladko 0:4. Tridsaťpäťročný veterán nahradil v 23. min po treťom inkasovanom góle Šimona Hrubca. Rodák z Myjavy zneškodnil 15 zo 16 striel súpera, prekonal ho iba v presilovej hre Jakub Herman.

"Z tímového hľadiska to nebol príjemný návrat. Čo sa týka mňa samotného, niekedy je lepšie, keď je človek takto rýchlo 'vhodený' do zápasu. Sústredil som sa na prvé strely, aby som ich chytil. Postupom času som sa do toho dostal. V tretej tretine to už bolo relatívne dobré i vzhľadom na to, že som dlho nechytal," povedal pre oficiálnu stránku Olomouca Hamerlík, ktorý nastúpil vôbec v prvom stretnutí v aktuálnej sezóne.

Třincu chýbalo proti Olomoucu viacero kľúčových hráčov. Odchovanec skalického hokeja tým hladkú prehru nechce ospravedlňovať. "Nemám rád, keď sa ako argument používajú zranení hráči. Niekto chýba, tak ho iní musia nahradiť. Vyhovárať sa na zranenia, to nikdy nebol môj štýl a ani nikdy nebude. Nezvládli sme to ako tím. Náš výkon musí byť diametrálne odlišný," poznamenal Hamerlík.

Hamerlík nebol trénerovi Václavovi Varaďovi k dispozícii takmer mesiac a pol. "Dúfal som, že moja absencia bude trvať maximálne tri týždne. Chcel som to poriadne vyliečiť, pretože existovalo riziko obnovenia zranenia. Aj napriek neúspechu mi tento zápas pomohol. Psychika je kľúčová záležitosť. Asi každý brankár potvrdí, že tento post je predovšetkým o hlave," uviedol držiteľ striebornej medaily z MS 2012.