Halák ukončil osobnú sériu piatich prehier. Odviedol skvelú prácu, chváli Wagner

NASHVILLE 11. februára (SITA) - Trojica slovenských hokejistov Jaroslav Halák, Zdeno Chára a Peter Cehlárik prispela k domácemu triumfu Bostonu nad Coloradom 2:1 po predĺžení v nedeľňajšom stretnutí zámorskej NHL.

Skúsený gólman Halák ukončil osobnú sériu piatich nezdarov a kryl 35 striel súpera, kapitán Chára absolvoval takmer 20 a pol minúty, do štatistík si pripísal jednu "mínusku", 2 strely na bránku, 3 "hity" a sám zablokoval 1 strelu súpera, krídelník Cehlárik odohral 9:14 min, počas ktorých ohrozil súperovho brankára jedným pokusom a pridal jeden bodyček.

"Je pekné po dlhšej odmlke znovu pomôcť tímu k víťazstvu. Cítil som sa dobre proti Rangers aj proti Winnipegu, ale nevyšlo to. V predĺžení, pri formáte 3 proti 3, nikdy neviete, čo sa stane. Myslel som si, že znovu sa dostaneme až k samostatným nájazdom. Ked sme strelili víťazný gól, bol som veľmi rád a ani som tomu neveril," hodnotil Halák podľa nhl.com.

Colorado otvorilo skóre v závere prvej tretiny gólom Nathana MacKinnona, ale krátko po prestávke vyrovnal John Moore. Triumf "medveďov" stanovil v 57 sekúnd pred koncom predĺženia Brad Marchand. "Je to dôležité víťazstvo. Súper má dobrý tím, bolo to vyrovnané. Možno neodohrali práve najlepší zápas v sezóne, ale napriek tomu sa snažili a robili všetko veľmi rýchlo. Skvelú prácu odviedol Jaro Halák, aj vďaka tomu sme uspeli," pochvaľoval si útočník Bostonu Chris Wagner.