Gretzky pricestoval do Turína, novinárov však odmietol

Najúspešnejší hráč v histórii NHL Wayne Gretzky, ilustrácia archívNajúspešnejší hráč v histórii NHL Wayne Gretzky, ilustrácia archív

TURÍN 14. februára (SITA, AP) - Výkonný riaditeľ kanadského hokejového tímu Wayne Gretzky priletel do Turína, odmietol však všetky otázky novinárov s odôvodnením, že budú mať možnosť pýtať sa na tlačovej konferencie tímu v utorok večer. Novinárov zaujímali najmä súvislosti s kauzou nelegálneho uzatvárania stávok Gretzkeho manželky Janet Jonesovej a asistenta tímu NHL Phoenix Coyotes Ricka Toccheta. Po prílete zo zámoria vyzeral Gretzky unavene. "Je to ťažký týždeň pre mňa i celú moju rodinu. Jediným stredobodom môjho záujmu je však teraz príprava mužstva na turnaj," povedal ešte tesne pred odletom Wayne Gretzky.

Polícia v štáte New Jersey vyšetruje podozrenie Gretzkeho asistenta z lavičky Phoenix Coyotes Ricka Toccheta z organizovania nezákonných stávok, niektoré z nich uzatvorila aj Gretzkeho manželka Janet. Podľa správy vyšetrovateľov skupina, ktorej hlavou mal byť Rick Tocchet, uzatvorila v období od 29. decembra do 5. februára celkovo 1000 stávok v hodnote viac ako 1,7 milióna amerických dolárov. Tocchet a jeho partneri čelia obvineniam z organizovania hazardných hier, prepierania peňazí a nelegálneho spolčovania sa. Prípadom by sa mal 21. februára zaoberať najvyšší súd štátu New Jersey v Mount Holly. Gretzkého manželka Janet Jonesová by nemala patriť k obvineným, no ako svedok sa vypočúvaniu určite nevyhne.