Gladiators Trenčín sú historicky po prvý raz vo finále EUHL

Zverenci Braňa Jánoša, ktorým sa podarilo vyhrať základnú časť Európskej univerzitnej hokejovej ligy, sa po včerajšom rozhodujúcom semifinálovm zápase tešia z postupu do finále. V ňom sa do priamej konfrontácie dostanú s minuloročným majstrom, a síce s UMB Hockey Team Banská Bystrica.

Univerzitný hokejový tím z Trenčína dokázal odvrátiť mečbal svojho semifinálového súpera Engineers Prague a vybojovať si miestenku do posledného kola playoff. Tak ako štvrťfinále, tak i semifinále sa hralo len na 2 víťazné zápasy. Úvodné stretnutie, ktoré Trenčín v Prahe prehral, tak rozhodne na psychike nepridalo.

„Ten zápas sa nám vôbec nepodaril. Poslednú tretinu sme odohrali asi najhoršie v celej sezóne. A tak to aj vyzeralo na výsledku. Praha bola veľmi dobre nastavená a hlavne pripravená na nás. Súper vedel, čo má proti nám hrať a preto sa nám najmä v tom úvodnom zápase v Prahe hralo ťažko. Je tam menšia ľadová plocha a vždy sa hrá vonku ťažšie,“ otvorene povedal kapitán mužstva Miroslav Habšuda.

Jeho tím totiž prehral záverečnú tretinu prvého semifinálového zápasu 0:5, celkovo zápas 2:7. Séria sa však následne presťahovala do Trenčína, no a Gladiátori, ktorí v tejto sezóne ešte ani jeden domáci zápas neprehrali, potvrdili svoju silu na domácom ľade. „Po tej úvodnej prehre to bolo náročné, no dali sme sa dokopy, lebo sme vedeli, že doma sme veľmi silní. Verili sme si a nikto z nás si nepripúšťal, že by sme nevyhrali. Každý jeden z nás sa na to pripravil a vedeli sme, že ak budeme hrať to, čo máme, súper nemôže uspieť,“ pokračoval Habšuda.

Gladiátori v druhom vzájomnom zápase vyhrali 2:1 po predĺžení, vo včerajšom rozhodujúcom 4:1. Opäť tak potvrdili, že na Zimnom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne, to jednoducho vedia. „Doma sa hrá lepšie, keďže poznáme ľad, rozmery ihriska, vieme, čo čakať, kam si nabiehať. Často to už hráme na slepo,“ pousmial sa kapitán Gladiátorov, „domáce prostredie je pre nás veľmi veľkou výhodou; najmä teraz, keď sme skončili prví po základnej časti a finále môžeme začať na svojom ľade. Myslím si, že to dokonca vo finále môže rozhodnúť,“ vyslovil odvážne.

Na zápasy trenčianskych Gladiátorov, ktorých úroveň sa neustále zvyšuje, chodia pravidelne nielen návštevníci z radu fanúšikov, ale tiež tréneri, členovia realizačného tímu a hráči Dukly Trenčín. „Hlavne naši mladí hráči sú rozhodne radi, že sa môžu ešte ukázať trénerom. Tí tak môžu vidieť, že naozaj máme natrénované. Mnohí sme hrali či v juniorke alebo aj v A-tíme... Aj toto nás utvrdzuje v tom, že ten hokej vieme hrať a nie je to len rybníkové bavenie sa. Dá sa na to pozerať. Verím, že na finále príde čo najviac divákov, aby videli, že tak, ako chodia na Duklu Trenčín na pekný hokej, tak môžu aj na nás,“ vyslovil so želaním na záver Habšuda.

1.kolo semifinále

Engineers Prague – Gladiators Trenčín 7:2 (1:1, 1:1, 5:0)
Góly a asistencie: 4. Outrata (Ujfaluši, Zilcher), 34. Sekerka (Urbančík, Zilcher), 51. Ujfaluši (Sekerka), 54. Urbančík (Ujfaluši, Sem), 57. Suda (Spurný), 58. Ujfaluši (Sekerka, Žáček), 60. Suda (Janata) – 8. Huňa (Habšuda), 22. E. Smolka (Matejka)

2.kolo semifinále

Gladiators Trenčín – Engineers Prague 2:1 pp (1:1, 0:0, 0:0 – 1:0)
Góly a asistencie: 5. Hegyi (Berák, Šimko), 62. Berák (Staňo) – 13. Janata (Spurný

3.kolo semifinále

Gladiators Trenčín – Engineers Prague 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Góly a asistencie: 13. Kopecký (Huňa, Habšuda), 24. Trenčan (Staňo, Habšuda), 31. Šimko (Hegyi, Berák), 45. Trenčan (Kopecký, Huňa) – 11. Ujfaluši (Sekerka)


Fotogaléria