Gerhát v utorok zariadil triumf Litvínova nájazdom á la P. Forsberg

LITVÍNOV 18. októbra (SITA) - Slovenský hokejový útočník František Gerhát nikdy nepatril medzi vychýrených strelcov. Málokedy sa mu v jednej sezóne podarí dosiahnuť viac ako tri či štyri presné zásahy.

V utorok však vo farbách Litvínova rozhodol o triumfe nad Plzňou v predĺžení. Domáci dostali v extra päťminútovke výhodu trestného strieľania, jeho exekútorom bol Gerhát. Od stredového kruhu sa vybral smerom k brankárovi Miroslavovi Svobodovi po svojej ľavej strane, napokon puk zasunul do bránky parádnou kľučkou po vzore Petra Forsberga z finále ZOH 1994.

"Na tú kľučku som si veril. Myslím si, že ju mám celkom dobre natrénovanú. Šlo len o to, aby som si veril a skúsil to. V prvom okamihu som ani nevedel, že rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. Keď som to uvidel, hneď som vedel, čo urobím. Vedel som, že brankár Svoboda je z prvej ligy a ešte to asi nemá tak opozerané. Našťastie to vyšlo," povedal Gerhát pre hokej.cz. "Takéto nájazdy mám natrénované, no v poslednom čase som ich prestal skúšať, pretože naši brankári s tým už rátajú. Vždy mi tam strčia hokejku. Trochu som tušil. že brankár Svoboda by mohol ísť na tú stranu, na ktorú som potreboval," dodal Gerhát.