Generálny sekretár Miroslav Lažo vyhlásil termíny na prihlásenie sa do súťaží riadených SZĽH

BRATISLAVA (SZĽH) – Generálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Lažo vyhlásil v zmysle Stanov SZĽH a Súťažného poriadku SZĽH termíny na prihlásenie sa do profesionálnych a amatérskych, vrátane mládežníckych súťaží riadených zväzom.

Profesionálne kluby z extraligy a Slovenskej hokejovej ligy sa do súťaží na sezónu 2023/2024 môžu prihlasovať od 15. mája do 31. mája 2023. „Zvykom bolo prihlasovať sa od 1. mája ale stále prebiehajú rokovania s extraligovými klubmi. Keďže už je pokročilejší termín a chceli sme byť féroví k ostatným účastníkom súťaží, tento rok sme posunuli termín na prihlásenie sa na 15. mája,“ vysvetlil termín generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo.

Do amatérskych seniorských súťaží (2. liga seniorov, extraliga žien) a mládežníckych súťaží sa kluby môžu prihlasovať od 1. júna do 19. júna 2023. „V tomto prípade sme termín na prihlasovanie sa do amatérskych súťaží posunuli na jún, keďže od 5. do 31. mája je vytýčené okno na prestupovanie mládežníckych hráčov bez súhlasu materského klubu, čo nám určuje zákon o športe. A keďže mládežnícke kluby musia spolu s prihláškou predložiť aj zoznamy hráčov, k dispozícii ich budú mať až po 31. máji,“ vysvetlil Miroslav Lažo.