Generálka na finále šestnástke nevyšla. S Ruskom prehrala 0:5

SALZBURG – Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov zaznamenala na turnaji Wolfgang Rud Cup 2019 prvú prehru. Po víťazstvách nad Českom a výberom EC Red Bull Salzburg nestačili zverenci trénera Romana Sýkoru na favorizovaných rovesníkov z Ruska 0:5. O výsledku zápasu rozhodla úvodná časť druhej tretiny, v ktorej inkasovali mladí Slováci v priebehu necelých štyroch minút tri góly. „Takéto zápasy chceme a potrebujeme hrať – chalani musia vedieť čo je to medzinárodný level. Ten výsledok nie je až tak dôležitý,uviedol po zápase tréner Sýkora.

Už pred dnešným duelom bolo jasné, že sa slovenská šestnástka stretne s tou Ruskou aj v sobotňajšom finále. V základnej časti turnaja prešlo Rusko do finále bez straty bodu, Slováci postúpili z dvoma víťazstvami. Čo bude cieľom slovenskej šestnástky v dueli o celkový triumf na Wolfgang Rud Cupe? „Urobíme všetko preto, aby sme boli úspešní,dodal Sýkora.

 

Turnaj 4 krajín– Salzburg, Rakúsko:

Slovensko “16“ – Rusko “16“ 0:5 (0:1, 0:4, 0:0)

Zostava SR 18: Korec – Čulík, Patzelt, Žabka, Nemec, Nátny, Pánik, Hruška, Kmec – Šotek, Petrovský, Žlnka, Bartakovics, Mešár, Sýkora, Repčík, Suchý, Kurty, Thomka, Gabriel, Ruzek.

Vylúčení: 15:18, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:1.

 

Roman Sýkora – tréner reprezentácie do 16 rokov

"Mali sme výborný vstup do zápasu, chlapci sa nezľakli súpera. Dokázali sme s Ruskom držať krok. V pätnástej minúte sme inkasovali od súpera prvý gól. Následne sme boli vylúčení a to využil súper na začiatku druhej časti hry, keď sme inkasovali ďalšie dva góly v oslabení a potom sme dostali aj štvrtý. V 23. minúte bolo 0:4 – snažili sme sa chalanov dostať späť do zápasu no nakoniec sme inkasovali po piatykrát počas našej presilovej hry. Toto zamáva každým mužstvom, chlapci sa snažili, ale tá kvalita bola na strane Ruska. V tretej tretine sme sa vrátili, Rusi sa snažili dohrávať súboje niekedy až na hranici únosnosti. Nebáli sme sa dohrávať súpera, Rusi potom už ako keby začal mať strach a tretiu tretinu sme uhrali na 0:0. Chceli sme si pred zajtrajším súbojom s Ruskom vytvoriť trochu rešpekt. Našim zámerom pre zajtrajšie finále je nadviazať na dnešnú tretiu tretinu, v ktorej sme hrali dobre. Nebáli sme sa súpera – bude dobré keď sa aj gólovo presadíme, aj keď sme hrali dosť presilových hier. Je to pre chlapcov výborné takéto konfrontácie, aby sa zdokonaľovali."