Gašpara si pri odchode z Detvy doberali, Slovan možno zaujal päťbodovou parádou

BRATISLAVA (SZĽH) - To, čo v lete nevyšlo, sa začiatkom novembra predsa len podarilo. Najproduktívnejší hráč Tipos extraligy Rastislav Gašpar zmenil dres, z Detvy sa sťahuje do hlavného mesta. So Slovanom podpísal zmluvu do 30. apríla 2022 s ročnou opciou. 

Vysoký útočník priznal, že letné vábenie zo strany osemnásobného slovenského majstra už hodil za hlavu. O to viac sa potešil, keď to predsa len klaplo. „Už som na to nemyslel, sústredil som sa len na Detvu a na svoje výkony. No napokon to prišlo a som spokojný,“ rozhovoril sa pre hockeyslovakia.sk Gašpar. Následne priblížil udalosti uplynulých dní. „V sobotu mi oznámil majiteľ Detvy, že je o mňa záujem. V pondelok som sa stretol s Marošom Krajčim a dohodli sme sa.

S niektorými chalanmi sa poznám osobne, konkrétne s Jurom Valachom, Tomášom Zigom, Milanom Kytnárom, či s Paťom Bačikom. V Skalici som chvíľu hrával aj s Mariánom Studeničom.

Hoci jeho novému klubu vstup do sezóny príliš nevyšiel, ambície belasých sú vždy najvyššie. „Naše ciele sú jasné, chceme vyhrať ligu. Z osobného pohľadu budem spokojný s tým, keď sa mi bude dariť ako doteraz. Verím, že pomôžem tímu k úspechu,“ želá si rodák z Banskej Bystrice. Paradoxne, svoj najvydarenejší zápas v prebiehajúcom ročníku odohral práve proti Slovanu. Ešte 11. októbra pomohol Podpoľancom v prestrelke k historickému víťazstvu 7:6 dvoma gólmi a tromi asistenciami. „Teoreticky je možné, že v prospech prestupu zavážil aj môj výkon v tomto dueli. S chalanmi v Detve som sa stihol rozlúčiť a aj si ma za to trochu doberali. To je taká klasika, keď niekto odchádza.“

V novej kabíne si musí zvykať aj na nových spoluhráčov. Nie s každým sa však musel zoznamovať. „S niektorými chalanmi sa poznám osobne, konkrétne s Jurom Valachom, Tomášom Zigom, Milanom Kytnárom, či s Paťom Bačikom. V Skalici som chvíľu hrával aj s Mariánom Studeničom. Ostatných poznám ako súperov v lige,“ priznáva nová posila nedávneho účastníka KHL. Na porovnávanie súčasného a predchádzajúceho zamestnávateľa je ešte priskoro. „Myslím si, že úroveň tréningov je všade podobná. V každom tíme sa bojuje o miesta, všetci hráči idú na sto percent,“ vraví Gašpar, ktorý by sa v Bratislave vďaka dlhodobému kontraktu mohol postupne udomácniť. „Zatiaľ bývam v hoteli, ale plánujem sa presťahovať do nejakého bytu.“

Prvé extraligové minúty zbieral niekdajší mládežnícky reprezentant v drese materskej Banskej Bystrice ešte v sezóne 2013/14. Naplno sa však presadil až pod Poľanou, kde patril dlhodobo k oporám tímu. „Na Detvu budem určite spomínať v dobrom. Mám tam veľa dobrých kamarátov na celý život. V kariére som sa posunul vpred. Som veľmi vďačný za príležitosť, ktorú som tam dostal,“ dodal na záver rozhovoru Rastislav Gašpar.