EYOF 2019: Slováci s víťazstvom nad Bieloruskom

SARAJEVO (SZĽH, SOŠV) – Národný tím do sedemnásť rokov vo svojom druhom zápase na XIII. Zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže vyhral nad Bieloruskom 2:1 po predĺžení. Hrdinom výberu trénera Jána Lipianskeho bol útočník Matej Kašlík, ktorý zápas rozhodol po 61 sekundách hry v predĺžení.

„Sedemnástka“ tak svoje vystúpenie v základnej skupine A uzavrela so ziskom dvoch bodov a bilanciou jedného víťazstva a jednej prehry. V závislosti od výsledku zajtrajšieho zápasu medzi Fínskom a Bieloruskom sa vo štvrtok, 14. februára, predstaví v zápase o konečné tretie, alebo piate miesto.

Hlas po zápase (zdroj SOŠV)

Ján Lipiansky (hlavný tréner SR „17“): „Očakával som ťažký zápas, no priznám sa, že taký ťažký možno ani nie. Od začiatku sme boli o krok pozadu, Bielorusi mali prvé dve tretiny viac z hry, no výsledok hral v náš prospech. Viedli sme 1:0, no bolo vidieť, že sme včera hrali mimoriadne ťažký zápas. Mali sme ho v nohách, kým súper hral prvý zápas. Na to sa ale vyhovárať nemôžeme. Som však nesmierne rád, že aj keď sme desať minút pred koncom dostali gól na 1:1, tak to chalani nevzdali a šli naplno za druhým bodom. Víťazstvo si vydreli, verím, že zajtra si oddýchneme a na zápas o umiestnenie budeme plní síl.“

Slovensko „17“ – Bielorusko „17“ 2:1 po predĺžení (1:0, 0:0, 0:1 – 1:0)
Góly: 3. R. Faith, 62. Kašlík – 49. M. Jaruta (Pirogovskij)
Vylúčenia na 2 min.: 5:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0. Strely na bránu: 25:17.

Slovensko: Beke – Stacha, Zubák, Fatul, Jombík, Groch Putala – J. Ragan, R. Petráš, Kolenič – Kašlík, Myklukha, R. Nemec – Mastič, Faith, Smidžár – S. Rehák, Jamrich, Lukošik. 
Bielorusko: Verejmejčik – Bujnič, Kuzmin, Požigan, Juzlenko, K. Jaruta, Parfejuk – Suvorov, Pinčuk, Žigalov – Pirogovskij, M. Jaruta, Michalev – Spat, Klavdijev, Lemeševskij – Zalesinskij, Antonovič, Vojtovič.