EUHL: Bystričania našli premožiteľa, Prešov s prvými bodmi

Európska univerzitná hokejová liga (EUHL) priniesla aj v ostatnom týždni zápasy, v ktorých sa zrodilo hneď niekoľko prekvapivých výsledkov. Univerzitné mužstvo Masarykovej univerzity v Brne sa vďaka víťazstvu nad poľským súperom navyše prebojovalo opäť na prvú priečku v priebežnej tabuľke.

UMB Hockey Team – Diplomats Pressburg 3:4 (0:2, 2:0, 1:2)

Góly a asistencie: 33. Šeliga (Brnčal, Koch), 38. Šeliga (Brnčal, Mendel), 48. Indrych (Majling, Novodomec) – 3. Šimonič, 18. Kraus (Kalináč, Múčka), 42. Mucha (Liptovský), 55. Winkler (Kalináč, Rutkovský)

Na začiatku týždňa privítal UMB Hockey Team súpera z Bratislavy, a síce Diplomats Pressburg. A hoci Bystričania doposiaľ víťazili v každom jednom zápase, bolo jasné, že skôr či neskôr nájdu svojho premožiteľa, ktorý ukončí ich víťaznú šnúru. Práve spomínanému tímu z hlavného mesta sa podarilo Bystricu zdolať výsledkom 4:3 a zásluhou toho sa aj prebojovať na priebežné druhé miesto. Zaujímavosťou je rozhodne situácia z prvej tretiny, kedy hlavný tréner domáceho celku odvolal brankára a jeho mužstvo hralo 6 na 3, keďže Diplomati si odpykávali dva nižšie tresty. Ovocie v podobe gólov však toto rozhodnutie neprinieslo.

Engineers Prague – Cavaliers Brno 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Góly a asistencie: 4. Suda (Vostracký), 35. O. Heža (Urbančík, Herna), 36. Sekera, 39. Hlaváč (Herna, Oldřich Heža), 44. A. Hyršl – 33. Gombarčík

Európska univerzitná súťaž priniesla v ostatnom týždni aj súboj českých mužstiev. Engineers Prague privítali na svojom ľade Cavalierov z Brna. Domáci hráč Suda už v 1. minúte odišiel na trestnú lavicu, nakoľko jeho tím urobil chybu pri striedaní, ale nováčik z Brna svoju šancu nevyužil. Naopak o tri minúty neskôr sa spomínaný hráč postaral o otvorenie gólového skóre, keď sa dostal do úniku. Hoci sa hosťom podarilo vyrovnať, práve gól na 1:1 domácich naštartoval a svojmu súperovi uštedrili ešte štyri presné kúsky. Naopak Cavaliers sa presadiť viac nedokázali, zo svojich 28 striel dokázali zužitkovať len spomínanú jednu.

UNIPO Warriors – HC Masaryk University 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Góly a asistencie: 7. Gross (Jursa, Mistrík), 54. Mistrík – 3. Čtvrtníček (Bustin, Matov)

Slovensko-poľský trip sprevádzal nováčika z Brna – HC Masaryk University. Úvodný zápas spomínaného tripu odohral na východe Slovenska, a síce v Prešove. Nakoľko Brno figuruje od začiatku súťaže na popredných priečkach v tabuľke a prešovskí Warriors práve naopak, prvotné očakávania vsádzali na jasnú dominanciu a víťazstvo českého celku. Skutočnosť však bola pravým opakom. Hoci sa Brno už v 3. minúte dostalo do vedenia, následne sa už presadiť nedokázalo. Naopak domáci nielen, že vyrovnali, ale 7 minút pred koncom riadneho hracieho času sa dostali do vedenia a to si dokázali aj ustrážiť. Z pohľadu Warriors ide vôbec o prvé body v aktuálnej sezóne EUHL.

Academy 1928 KTH – HC Masaryk University 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Góly a asistencie: 36. Shalamov (Alimov, Evdokimov) – 16. Pavel (Biolek, Florek), 48. Matov (Sidak, Bustin), 60. Orban (Bustin, Sidak)

Krynica má na svojom konte v aktuálnej sezóne iba jednu výhru, hráči Masarykovej univerzity sa ale poučili, že žiadneho súpera nemožno podceňovať. Oba tímy tak vstúpili do stretnutia pomerne opatrne, prvý presný zásah prišiel až pred koncom prvého dejstva, keď Pavel pretlačil puk do bránky z bránkoviska. Domácim sa síce podarilo vyrovnať, no svojím súperom neboli šetrení. Hráči Brna im totiž uštedril neuveriteľných 40 striel, vďaka čomu sa im podarilo i zvíťaziť a prebojovať sa tak opäť na prvé miesto v tabuľke.


Fotogaléria