Ešte si to ani neuvedomujem, hovorí pred svojím prvým zápasom Hudík

EDMONTON (SZĽH) – Hektické chvíle zažila dvojica slovenských reprezentantov do osemnásť rokov Damian Hudík – Andrej Škultéty. Už dlhší čas boli zmierení s tým, že sa na prestížnom Hlinka Gretzky Cupe nepredstavia, avšak pre zranenia Simona Jellúša a Dávida Mudráka zo sobotňajšieho prípravného zápasu proti USA, sa už v utorok objavili na rannom rozkorčuľovaní pred zápasom proti Kanade.

Oboch hokejistov kontaktovali tréneri len v nedeľu dopoludnia slovenského času, na druhý deň doobeda sa už hlásili na viedenskom letisku, odkiaľ cez Toronto prileteli až do 8 tisíc kilometrov vzdialeného Edmontonu. Transport sa pritom nezaobišiel bez komplikácií. 

„Cesta bola pomerne dobrá, až na menšie nepríjemnosti. Zrušil sa nám let z Toronta do Edmontonu, ale všetko sa nakoniec vyriešilo, prišli sme včas, vyspali sme sa a budeme sa ďalej pripravovať s tímom na zápas,“ povedal po rannom tridsaťminútovom rozkorčuľovaní obranca Damian Hudík.

Na hotel prišli Hudík so Škultétym len po polnoci miestneho času. Už o ôsmej hodine ich pritom čakal budíček a od 10.15 hod. ranné rozkorčuľovanie. Navyše v priebehu tridsiatich hodín prešli cez osem časových pásiem. „Zatiaľ to ešte na mňa nedoľahlo. Ešte pred zápasom sa pôjdem vyspať, no momentálne je to dobré, za čo som rád,“ poznamenal Hudík.

Damian HudíkDamian Hudík

Hudík so Škultétym budú hodení do hlbokej vody. S jedným absolvovaným 30-minútovým rozkorčuľovaním vykročia večer na ľad Rogers Place na zápas proti nesmierne silnej Kanade. Čas na pochopenie systému, tobôž na zohratie sa v rámci päťky, tak nie je prakticky žiaden. „Určite je to iné ako v klube, hráme iný systém, v inom tempe… Snažím sa do toho dostať a dovolím si povedať, že obom sa nám to veľmi rýchlo podarí.“

Najlepšie hneď v zápase proti Kanade, ktorá zatiaľ so Slovenskom v kategórii do 18 rokov nikdy neprehrala. Ani na Hlinka Gretzky Cupe, ani na majstrovstvách sveta, ktorými sa sezóna končí. Na rozbeh teda pre oboch súper najťažšieho kalibru, ktorý bude mať navyše za sebou aj podporu zaplneného Rogers Place.  „Zatiaľ si to ani neuvedomujem, ale myslím si, že ako sa bude blížiť zápas, tak nejaká nervozita príde. Treba sa však s tým vyrovnať a podať náš najlepší výkon,“ dodal na záver Hudík.