Ernest Bokroš hodnotí turnaj v Deggendorfe: dobrú hru musíme pretaviť do výsledkov

DEGGENDORF / BRATISLAVA (SZĽH) - Šéftréner hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ernest Bokroš hodnotí poslednú turnajovú previerku, ktorá sa uskutočnila v nemeckom Deggendorfe za účasti Slovenska, Nórska, Švajčiarska a domáceho Nemecka. Slovenskí hokejisti zanechali vo všetkých troch zápasoch veľmi dobrý dojem, aspoň pokiaľ hovoríme o hernej stránke. Predviedli obetavé výkony, plnili taktické pokyny. Lenže pohľad na výsledky prezrádza, že to tentoraz nestačilo. Z Nemecka si odviezli tri tesné prehry, hoci v každom z týchto troch zápasov mohli zvíťaziť - ak by premenili šance, ktoré si vypracovali.

Výborný herný dojem, slabá efektivita

"Zanechali sme na ľade dobrý dojem, ale iba herne, nie výsledkovo. Chlapci sa nadreli, výborne korčuľovali, herne plnili to, čo sme si povedali, len ma veľmi mrzí, že výsledky tomu nezodpovedajú. Všetky tri zápasy sme tesne prehrali, pričom ani v jednom prípade sme neboli horším tímom. Lenže bojovnosť, korčulovanie a nasadenie, len to už dnes nestačí. Keď si vypracujete šance, potrebujete ich premienať," uviedol ostrieľaný reprezentačný tréner.

Ernest Bokroš spomenul aj niektoré konkrétne situácie, kde mali Slováci jednoznačne navrch, ale nedokázali premeniť prevahu a šance na góly.

"Napríklad v zápase proti Švajčiarom sme trikrát šli do prečíslenia 2 na 1, raz dokonca aj 3 na 1, ale ani raz sme to nepremenili na gól. Trápime sa aj v presilovkách, vieme si vypracovať šance, ale niekedy ani z vyložených príležitostí neskórujeme. Trápime sa v koncovke, chýba nám kľud na hokejkách. Pritom práve toto sú momenty, keď sa láme zápas," dodáva šéftréner SR 20.

Svojich zverencov pochválil za prístup aj za bojovnosť. Pripomenul však, že hokej sa hrá na góly a v tomto ukazovateli ťaháme za kratší koniec.

"Čo sa týka prístupu, nemôžem chlapcom nič vyčítať, je tam vidieť snaha, bojovnosť, nasadenie, ale nemáme úspech pri zakončení, a to je kľúčové. Musíme na tom ďalej pracovať - ak sa v tomto zlepšíme, máme šancu na úspech," uzavrel Ernest Bokroš.

Výsledky tímu SR 20 na Turnaji štyroch krajín v Deggendorfe

08. 11. 2018 Nórsko - Slovensko 5:4 pp (1:1, 1:2, 2:1 - 1:0)
09. 11. 2018 Nemecko - Slovensko 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
10. 11. 2018 Slovensko - Švajčiarsko 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)