Erik Černák verí v obrat: V našom mužstve tkvie veľká sila

EDMONTON (SZĽH) - Hoci hokejisti Tampy Bay podľahli v prvom finále play-off NHL Dallasu 1:4, slovenský „blesk“ Erik Černák verí, že vďaka obrovskej vnútornej tímovej sile Lightning nepriaznivý priebeh otočia. Čo si spätne myslí o úvodnej bitke so Stars a ako vníma nasledujúcu v noci z pondelka na utorok?

Hokejisti Tampy mali na finálovú prípravu len 44 hodín. V porovnaní s Dallasom neporovnateľne málo. Ale aj o tom je profiligové play-off. Hoci by si hráči Lightning želali dlhší čas na výdych po náročných sériách s Columbusom, Bostonom a New Yorkom Islanders, musia sa prispôsobiť pravidlám a hrať podľa ligou stanoveného programu.

V prvej tretine prvého finále však bolo na ľade cítiť, ktorý z tímov mal viac dní voľna. Dallas bol nepríjemný. Jeho hráči vysoko napádali, nedávali súperovi veľa času na rozohrávku. K aktívnej hre pridali štyri góly a tešili sa z prvého triumfu vo finále.  

„Poviem pravdu, nebolo to príjemné. Nemali sme veľa dní na odpočinok. Dallas na nás hneď vybehol, forčekoval nás azda všetkými hráčmi. V prvej tretine bolo cítiť, že sme sa museli lepšie adaptovať na tento štýl. Ako však šiel zápas, boli sme lepší a lepší. V tretej tretine sme ukázali, čo je v nás a ako vieme hrať. Dúfam, že budeme pokračovať v takom výkone, aký sme predviedli v tretej tretine,“ povedal počas dňa voľna v Edmontone Erik Černák na tlačovej konferencii.

Hoci je v bubline už dva mesiace a okrem hotela či štadióna prakticky žiadne iné prostredie nepozná, teší sa, že sa pomerne skoro ocitol ako súčasť mimoriadne silného floridského tímu vo finále play-off. „Veľmi si to užívam. Veď hrať vo finále play-off NHL – to sa nedeje každý rok. Podarilo sa mi to už v mojej druhej profiligovej sezóne, som spokojný. Dúfam, že sériu dotiahneme do víťazného konca. Určite bude náročná a dlhá, možno až sedemzápasová. Nebude to jednoduché. A hoci sme prehrali prvý zápas, ďalej dáme do toho všetko. V našom mužstve tkvie veľká sila. Dúfam, že to zvládneme,“ dodal Erik Černák.

Druhé finále je na programe v noci z pondelka na utorok o 2.00 SELČ.