Energická omladina nakopla Košice, Suja: "Dobrý pocit už od začiatku"

Košice 9. marca (TASR) - Košickí hokejisti nastúpili na zápas 7. kola tipsportligovej nadstavby proti HKM Zvolen (4:1) s výraznými zmenami v kádri.

Tréner Peter Draisaitl nemal k dispozícii 12 hráčov štandardnej zostavy, šance sa chopili viacerí mladíci. Kapitán Jakub Suja povedal, že mal od úvodu dobrý pocit, ktorý sa napokon aj naplnil a tím nabitý energiou po dlhšom čase potešil košických divákov.

Košičania 21. februára zdolali Nové Zámky 7:2, v nasledujúcich domácich zápasoch s Popradom, Banskou Bystricou a Trenčínom však ťahali za kratší koniec. Pred duelom so Zvolenom neboli v ideálnej situácii, tréner Draisaitl nemohol počítať s tuctom hráčov. Namiesto nich nastúpilo viacero mladíkov, dvaja debutanti a ani kormidelník nečakali, že to takto vypáli.

"Hrali tak, akoby k nám už dlhodobo patrili. Vôbec nepôsobili, že sa ocitli akoby na nesprávnom mieste, práve naopak. Bol som prekvapený, samozrejme, pozitívne," povedal Draisaitl.

Pri absencii Dávida Skokana sa pozície kapitána ujal služobne najstarší zo súčasného košického kádra Jakub Suja: "Túto funkciu som vzal úplne normálne, zodpovedne. V kabíne som musel povedať trochu viac než zvyčajne, ale navzájom sme sa povzbudzovali, žilo to a o to ľahšie som to mal."

Suja v pozápasových rozhovoroch viackrát pochválil nielen mladíkov, ale celý tím: "Mladí priniesli energiu, povzbudzovali sme sa a dobre to dopadlo. Hrali sme jednoducho, účelne a prinieslo to želané ovocie. Mladíci to vzali poctivo a robili to, čo bolo treba. Už od rozcvičky som mal veľmi dobrý pocit. V kabíne to žilo, takisto aj na rozcvičke a pokračovali sme v tom po celý zápas."

Debut v najvyššej súťaži absolvovali útočníci Patrik Frič a Adam Matej. Druhý menovaný si premiérovým štartom v elitnej súťaži mužov splnil sen: "Trochu som bol aj v strese, ale myslím si, že na to, že to bol prvý zápas, to celkom ušlo. Samozrejme, mohlo to byť aj lepšie."

Útočník Juraj Milý zvyčajne patrí k najmladším hráčom tímu, proti Zvolenu však bola jeho pozícia iná. Vo formácii s tínedžermi Romanom Faithom a Samuelom Nagyom bol on ten najskúsenejší. "Chlapci dodržali to, čo sme si povedali. Hlavne sme to ubojovali ako tím, veľmi nám pomohli dva rýchle góly. Chceli sme zastúpiť chlapcov, ktorí chýbali. Pre nás je toto víťazstvo vzpruha, dôležité bolo srdce, ktoré sme dali do hry," uviedol Milý.