„Dvadsiatke“ predzápasový zámer nevyšiel, Kanade podľahla 0:6

BUFFALO (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do dvadsať rokov neuspela vo svojom prvom vystúpení na majstrovstvách sveta juniorov v Buffale. Zverenci Ernesta Bokroša proti favorizovanej Kanade nestrelili ani jeden gól, naopak gólman Dávid Hrenák inkasoval až šesťkrát, z čoho pramenil konečný výsledok 0:6.

Snaha slovenských reprezentantov o čo najdlhšie držanie nerozhodného stavu úspešná nebola. Už v štvrtej minúte ostal pri dorážke nepokrytý Steel, ktorý otvoril skóre stretnutia. V piatej minúte Kanada dvíhala ruky znovu, no radosť z druhého gólu im vzal verdikt rozhodcov, ktorí správne videli ofsajd Howdena. Ten istý hráč mal prsty aj v šanci z deviatej minúty, no nastrelil iba žŕdku slovenskej brány. Slováci sa ofenzívnejšie osmelovali až v druhej polovici tretiny, no bez vyloženej gólovej príležitosti.

Na prelome prvej a druhej tretiny šli Slováci v rýchlom slede dva razy do štvorice a kým prvú presilovku Kanada nevyužila, v tej druhej už Kyrou ukázal svoje individuálne majstrovstvo a zvýšil na 2:0. O štyri minúty neskôr Hrenák kapituloval po tretíkrát, tentoraz z hokejky Gajdovicha a v 31. minúte Raddysh na dvakrát zvýšil na 4:0, krátko po tom, čo v ďalšej dobrej príležitosti nastrelil žŕdku.

Do tretej tretiny vstúpili Slováci solídne, ofenzívnych ostrie Kanaďanov dokázali neraz otupiť, no do vyložených gólových príležitostí sa ani tentoraz nedostávali. Napokon sami ešte do konca zápasu dva razy inkasovali. Najprv v 56. minúte bekhendom po zbytočnej strate puku Comtois zvýšil na 5:0 a poltucet v slovenskej bráne zavŕšil minútu a pol pred koncom druhým gólom Gajdovich.

Hlas po zápase

Ernest Bokroš (hlavný tréner SR „20“): „Zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko, pretože sme hrali proti súperovi s veľkou silou. Najmä v úvode sme si predstavovali, že udržíme dlhšie stav 0:0. Žiaľ, dostali sme rýchly gól, aj keď v druhej polovici prvej tretiny sme zlepšili hru, ale v druhej tretine Kanada znova ukázala svoju silu a predvádzala svoju hru, na ktorú sme ťažko odpovedali. Čo ma najviac mrzí, bolo šesť vylúčení, z ktorých sme dostali tri góly.“

Slovensko „20“ – Kanada „20“ 0:6 (0:1, 0:3, 0:2)
Góly: 4. Steel (Makar, Kyrou), 22. Kyrou (Mete, Dube), 26. Gajdovich (Mete), 31. Raddysh (Kyrou, Steel), 56. Comtois, 59. Gajdovich (McLeod, Timmins).
Vylúčenia na 2 min: 6:2, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 20:52 (6:13, 8:21, 6:18). Rozhodovali: Tufts (USA), Wiegand (Švajč.) – Hancock (USA), Jensen (Dán.).
Najlepší hráči zápasu: Martin Bodák – Jonah Gajdovich. 7834 divákov.

Slovensko: Hrenák – Hedera, Korenčik, Bodák, Ivan, Fehérváry, Zeleňák, Matejovič, Fereta – E. Smolka, Kelemen, Kundrik – V. Čacho, Krivošík, Tamáši – S. Buček, Studenič, A. Ružička – A. Liška, Solenský, Miloš Roman.
Kanada: C. Point – Timmins, Mete, Bean, C. Foote, Makar, Fabbro – Dube, Steel, Kyrou – Katchouk, Raddysh, Thomas – Comtois, Howden, Formenton – ajdovich, Steenbergen, Batherson, McLeod.


Fotogaléria