Dvadsiatka začala turnaj vo Fínsku prehrou s domácim výberom

ROVANIEMI (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov prehrala v úvodnom zápase na Turnaji štyroch krajín vo fínskom Rovaniemi. Domácim rovesníkom podľahla vo štvrtkovom večernom súboji 0:6. Mladí Slováci odohrajú na severe Európy ešte dva duely. V piatok ich preveria Švédi a v sobotu Česi. 

Fínski reprezentanti otvorili skóre stretnutia už vo 4. minúte, keď sa presadil Jani Nyman, a v závere prvej tretiny zvýšil na 2:0 Rasmus Ruusunen. Suomi dominovali na ľadovej ploche aj v ďalších dvoch dejstvách a Slovákov pustili iba k desiatim strelám. Domáci pridali v druhej tretine dva góly zásluhou Topiho Rönniho a Vernera Miettinena. V záverečnom dejstve skóroval Sami Päivärinta a v presilovke pridal šiesty presný zásah Nyman. 

Hlas po zápase: 

Ivan Feneš, tréner SR "20": "Fíni potvrdili kvalitu, keďže za nich nastúpilo jedenásť draftovaných hráčov a za nás ani jeden. Hovorí to samo za seba. Chalanov však musím pochváliť za maximálne nasadenie a slušný forček. Zlyhali sme v útočnej fáze, kde sme boli prakticky bezzubí. V prvej tretine sme nepremenili tri samostatné nájazdy, čo sa výrazne podpísalo na vývoji zápasu. Góly v našej sieti potom postupne pribúdali a súperovi sme dovolili doraziť veľa pukov, čo sa prejavilo na konečnom výsledku. Zajtra nás čaká zápas so Švédskom. V ňom chceme nadviazať na prvú tretinu, ktorá bola z našej strany najlepšia. Pre chalanov bolo veľmi náročné adaptovať sa na medzinárodný ľad, keďže kvalita protivníka bola na špičkovej úrovni. Viacerých to prekvapilo, ale my sa musíme sústrediť na to, že hľadáme adeptov na decembrové MS." 

Turnaj štyroch krajín hráčov do 20 rokov – Rovaniemi (Fín.)
Fínsko - Slovensko 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Góly:
4. Nyman (Rönni, Juusola), 20. Ruusunen (Päivärinta, Matikka), 26. Rönni (Juusola, Nyman), 33. Miettinen (Huuhtanen), 47. Denne (Suomi, Matikka), 60. Nyman (Matikka, Juusola).
Vylúčení: 1:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 34:10, 606 divákov.

Zostava SR 20: Andrisík – Bečár, Laurenčík, J. Chromiak, Krakovský, Moško, Eperješi, M. Mešár, Nahálka – Sokoli, Šramaty, Danielčák – Molnár, M. Suchý, Šotek – Ožvald, Babeliak, Štefančík – Ondriš, K. Horváth, Tomala. Tréner I. Feneš.