Dvadsiatka začala turnaj v Příbrame prehrou, proti Švédom neskórovala

PŘÍBRAM (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov prehrala v úvodnom zápase na Turnaji štyroch krajín v českom Příbrame. Švédom podľahla hladko 0:4. Mužstvo pod vedením Jána Pardavého nastúpi v piatok o 14.30 h proti Fínom.

Severania pricestovali do Česka výlučne s hráčmi ročníka 2003, medzi ktorými nechýbali ani viacerí hokejisti draftovaní do zámorskej NHL, a od úvodu duelu potvrdzovali úlohu favorita. Po 72 sekundách presne namieril Ludwig Persson, ktorý dostal ideálnu prihrávku pred odkrytú sieť a zblízka prekonal Patrika Andrisíka. 

Slovenský brankár vo zvyšku prvej tretiny úspešne odolával strelám súpera, ale v druhom dejstve trikrát inkasoval. V 25. minúte úspešne zakončil rýchly protiútok Noah Hasa a v polovici stretnutia pridal tretí švédsky gól Persson, ktorý bol na konci peknej kombinácie celého útoku. Vydarený úsek hry zo strany tímu Tomasa Monténa potvrdil v 35. minúte Adam Hofbauer, keď po individuálnom prieniku poslal puk presne k žŕdke.

Mladí Slováci v záverečnej tretine nedokázali zmierniť prehru 0:4. Počas šesťdesiatich minút vystrelili na švédskeho brankára 16-krát, pričom v prvom dejstve smerovali na svätyňu súpera iba tri strely. Ocenenie pre najlepšieho hráča zápasu v slovenskom drese si odniesol obranca Adam Stripai.

Hlas po zápase

Ján Pardavý (tréner SR „20“): „Hrali sme proti kvalitnému švédskemu výberu, ktorý nás prevýšil najmä korčuliarsky a bol takisto silnejší v hre s pukom. Na našich hráčoch bolo v prvej tretine viditeľné, že im chýba sebavedomie. V druhej tretine, ktorá rozhodla o konečnom výsledku, prišli tri rýchle inkasované góly a za stavu 0:4 bolo potrebné hráčov udržať mentálne hore. V tretej tretine sme hrali najlepší hokej. Mali sme dobrý pohyb, hráči k tomu pridali dobrú prácu s hokejkou a tlačili sa viac do koncovky. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám skórovať, nevyužili sme presilovky. Chlapcov však musím pochváliť za bojovnosť a kvalitne zvládnuté oslabenia.“

Turnaj štyroch krajín hráčov do 20 rokov v Příbrame: 

Slovensko – Švédsko 0:4 (0:1, 0:3, 0:0)
Góly:
2. L. Persson (Dower Nilsson, Olsson), 25. Hasa (Kangas, Hofbauer), 31. L. Persson (Dower Nilsson, Sjöberg), 35. Hofbauer (Olsson, Kangas).
Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Sýkora, Šindel – Jindra, Malý (všetci ČR), 150 divákov.

Zostava SR: P. Andrisík – Rajzík, Stripai, Bakala, Chovaniak, M. Tomas, Laurenčík, Ondriš, Jacko – Krajč, Štetka, Krajčovič – Vaculík, Géci, R. Nemec – Vaňo, Štefančík, Danielčák – Hajnik, Babeliak, Tomala. Trenér: J. Pardavý.


Fotogaléria