Dvadsiatka začala turnaj Summer Hockey Challenge víťazne. Turnaj môžete sledovať vďaka live prenosom

POPRAD (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov vstúpila víťazne k obhajobe vlaňajšieho triumfu na turnaji Summer Hockey Challenge. V Poprade si v prvom zápase poradila s rovesníkmi z Nemecka 3:0. Duel bol zároveň aj úspešnou premiérou nového trénera Róberta Petrovického pri kormidle reprezentačnej dvadsiatky. O výsledku rozhodla najmä druhá tretina, v ktorej sa mladí Slováci presadili trikrát v presilových hrách. V prostrednej časti hry sa strelecky presadili postupne Adam Paulíny, Maxim Čajkovič a Martin Vitaloš.

Práve úspešné prevedenie hry v početnej výhode bolo kľúčom k úspechu slovenskej dvadsiatky. V súboji s Nemeckom mali si vybojovali až desať možností hrať v početnej výhode, ktorú trikrát využili. Súpera prevýšili aj v početnosti streľby, keď zaznamenali takmer dvojnásobný počet pokusov, ako súper. K vydarenému debutu trénera Petrovického na lavičke dvadsiatky prispel čistým kontom aj brankár Samuel Hlavej.

V úvodnom zápase dnešného programu turnaja Summer Hockey Challenge si český výber do 19 rokov poradil s tímom Dánska do 20 rokov 4:1

 

Všetky slovenské zápasy zo Summer Hockey Challenge môžete sledovať live na stránke hockeyslovakia.sk!

 

Summer Hockey Challenge, Poprad (Slovensko)

SLOVENSKO 20 – Nemecko 20 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)

Góly SR: 27. Paulíny (Bučko), 35. Čajkovič (Okuliar), 40. Vitaloš (Okuliar, Čajkovič).

Diváci: 281

 

Vylúčení: 4:10, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, strely: 36:19

Rozhodcovia: Miroslav Štefik, Milan Adamec – Ľudovít Šoltés, Oto Durmis.

Zostava SR20: Hlavaj – Golian, Vitaloš, Česánek, Bučko, Dlugoš, Martiška, Zekucia, Semaňák – Okuliar, Minárik, Čajkovič, Džugan, Paulíny, Ďurina, Sarvaš, Čenka, Nespala, Šeliga, Hvizdoš, Mrázik.

 

Róbert Petrovický – tréner slovenskej reprezentácie do 20 rokov:

"Na zápas sme sa pripravili – mali sme prvým turnajom sezóny dva prípravné tábory. Chceli sme od prvého zrazu predvádzať náš hokej. Začiatok duelu s Nemeckom bol trochu opatrný z oboch strán, ale predviedli sme dobrú robotu v prvom oslabení. Neskôr sme začali viac strieľať, tlačiť sa do brány a vytvárali sme si šance. Svojim úsilím sme si vytvorili niekoľko možností presilových hier, na ktorých sme dnes postavili zápas. Som veľmi rád, že sme niektoré využili a to je dobré pre sebavedomie chalanov. Je to dobrý vstup do sezóny, víťazstvo vždy poteší. Nemci hrajú agresívny a tvrdý hokej. Chlapcov sme nabádali na pohyb, jednoduchosť a korčuľovanie do voľných priestorov. Musím vyzdvihnúť aj veľkú obetavosť hráčov, v oslabeniach sme mali niekoľko zblokovaných striel. V závere sme sa dopustili niekoľkých chýb, ktoré sme si hneď po stretnutí vysvetlili. Zajtra nás čaká nový deň a s pokorou ideme ďalej."

 

Výsledky a ďalší program Slovenska na Summer Hockey Challenge:

Štvrtok, 1. augusta Slovensko 20 – Nemecko 20 3:0

Piatok, 2. augusta o 18:00 Slovensko 20 – Česko 19

Sobota, 3. augusta o 15:30 Slovensko 20 – Dánsko 20