Dvadsiatka v Deggendorfe tesne podľahla Švajčiarsku

DEGGENDORF (SZĽH) - Slovenskí hokejisti do 20 rokov tesne prehrali aj v poslednom zápase na Turnaji 4 krajín v nemeckom Deggendorfe, keď podľahli Švajčiarsku 0:2. Podobne ako v predošlých dvoch zápasoch neboli ani tentoraz horším tímom, ale doplatili na nízku efektivitu. Zverenci trénera Ernesta Bokroša napriek nepriaznivým výsledkom zanechali v Nemecku herne dobrý dojem, ale všetky tri duely prehrali testným rozdielom.

Ernest Bokroš, tréner SR 20: "Zanechali sme dobrý dojem, ale iba herne, nie výsledkovo. Chlapci sa nadreli, výborne korčuľovali, herne plnili to, čo sme si povedali, len ma veľmi mrzí, že výsledky tomu nezodpovedajú. Keď si vypracujete šance, potrebujete ich premienať. Napríklad proti Švajčiarom sme trikrát šli do prečíslenia 2 na 1, raz dokonca aj 3 na 1, ale ani raz sme to nepremenili na gól. Trápime sa aj v presilovkách, vieme si vypracovať šance, ale niekedy ani z vyložených príležitostí neskórujeme. Trápime sa v koncovke, chýba nám kľud na hokejkách. Pritom práve toto sú momenty, keď sa láme zápas."

Hodnotenie pôsobenia SR 20 na celom turnaji prinášame v samostatnom článku.

Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov - Deggendorf (Nemecko)
Slovensko "20" - Švajčiarsko "20" 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Góly:
5. Wyss, 37. Schmid (Gerber, Henauer)
Vylúčení: 4:5, presilovky a oslabenia: 0:0

Zostava SR 20: Sklenár - Korenčík, Žiak, Demo, Kupec, Golian, Nahálka, Boldizar, Švec - Fafrák, Kollár, Baláž - Giertl, Urbánek, Regenda - Lunter, Čenka, Köver - Havrila, Minárik, Juščák