Dvadsiatka utužovala kolektív na lezeckej stene

ŽILINA (SZĽH) - Slovenskí reprezentanti do 20 rokov si prípravu na majstrovstvá sveta v Česku spestrili na lezeckej stene. V špecializovanom žilinskom centre LA SKALA strávili v utorok podvečer dve hodiny. Oddýchli si od hokejových povinností, utužili kolektív. 

Takmer všetci hráči vo výbere trénera Róberta Petrovického si trúfli liezť. Niektorým to išlo lepšie, iným aj v dôsledku vyššej váhy ťažšie. Medzi najaktívnejších lezcov patrili obrancovia Andrej Golian s Dávidom Mudrákom. Obaja si vyskúšali aj rýchlostné lezenie na náročnej stene s minimálnym počtom úchytok do výšky pätnásť metrov. Za 44 sekúnd sa dostali približne do polovice. Svetový rekord je 5,48 sekundy. "Neskutočne ťažká stena, skúšal som na ňu vyliezť asi šesťkrát, no dostal som sa len do polovice. Športové lezenie je náročný šport, ruky som si necítil ešte niekoľko hodín po akcii. Sme však veľmi vďační, že sme mohli prísť, trošku si oddýchnuť od hokeja. Bola to zábava," vravel detviansky obranca Andrej Golian. 

Jeho vyzývateľ Dávid Mudrák sa po niekoľkých pokusoch dostal takmer na vrchol. K zdolaniu náročnej steny mu chýbali posledné tri úchytky. "Ako deti sme u nás v dedine, v Zvolenskej Slatine, liezli na menšiu lezeckú stenu. Tam som začínal, čiže nejaké grífy som už poznal," vravel obranca fínskeho TPS Turku. A bolo to vidno. Po stenách lozil ako pavúk. Napokon, presvedčte sa sami...